Askenázi Zsidó Konyha
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Kevés konyha van a világon, ahol a vallás vett rész leginkább annak az alakításában. A klasszikus zsidó konyha ilyen: talán a legtöbb előírást tartalmazza az alapanyagokra, az ételek elkészítésére és tálalására vonatkozóan, pl. mikor mit szokás/szabad enni, hogy milyen húsfajtákat fogyasszanak, vagy hogy nem keverjük a tej és húskészítményeket. Nagyon örvendetes, hogy a zsidó/kóser konyha Budapesten is “újra” jön fel. A mai menüsort az askenázi, a közép kelet-európai zsidó konyha kedvenceiből raktuk össze. Pár dolog ismerős, hiszen valahol a magyar konyhának is részei (voltak talán mindig is) ezek az ételek és alapanyagok. A kurzus szándékosan péntek este megy, hogy a szombati ünnepre – sabbath - minden kész és finom legyen és élvezni tudjuk.
MENÜ
- Maceszgombócleves
- Sólet füstölt libával és főtt tojással
- Flódni mákkal, almával és dióval
- Challah bread / Barhesz fonott kalács
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.