Meze love Greece

Duration: 3 hour
Number: 10 person
Difficulty level:
Use of ingredients:
Cultural depth:
Language: Hungarian
Meze nagyjából azt jelenti étvágygerjesztő falatka, vagy mondjuk előétel. Hasonlóan más mediterrán országokhoz Görögországban is tapasztalható, hogy milyen jól tud esni a délutáni melegben egy ital mellé valami könnyű, valami kevés. Görögföldön a meze kultúra otthon is dívik, de vannak mezedopoleíá-k is, spéci éttermek ahol csak falatkák vannak a menün, de minden tavernának is van vegyes meze tálja. Ezen a kurzuson ezekből adunk ízelítőt: igazi feta, igazi olívabogyók, görög joghurt, fűszerek, paprika, babok és persze friss, görög saláta és tzatziki házi pitával.

MENU

  • Garides saganaki / Prawns, tomato and feta
  • Keftedes / Greek Meatballs
  • Xoriatiki salad / Greek salad
  • Gigantes plaki / Baked tomato and white giant beans
  • Fáva / Yellow spilt pea puree dip
  • Τυροπιτα / Homemade greek flatbread with feta
  • Tzatziki / Yogurt, cucumber and garlic salad

DATES

Unfortunately there are no dates available.

COURSE REMINDER …

Notify me if this course is being published at another time or a place becomes available.

HASHTAGIFY

Course calendar

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU

Gerenal infos

Cooking is hands-on, each pair preparing the full menu in small batches. Our cooking sessions last about 3 to 4 hours with typically 10 participants. The menu contains 3 to 7 courses/dishes. The food can be eaten at the course or taken home in small containers.

Our adult courses are targeted for adult participants, but we are happy to receive children as attendees over the age of 12 years with an adult. 

Course prices

Drink package