A rántott hús
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A panírozás, azaz a bundázott sült hús elkészítése olyannyira nem egy újkeletű módszer, hogy már középkori feljegyzésekben is szerepelt. A 15. században pedig mór, spanyol és itáliai közvetítés révén bekerült a bécsi udvarba – a többi pedig már történelem. A rántott húst mindenki szereti, ezen a kurzuson pedig három kontinens elkészítési módjában tobzódhatunk, ugyanis menünk része egy japán panko morzsás Tonkatsu, amerikai rántott csirkeszárny Kentucky-módra és mindenki jól ismert kedvence, a bécsi borjúszelet. Ráadásként még a desszertet is bepanírozzuk, és egy különleges rántott fagyival zárjuk lakománkat. Érdemes éhesen érkezni, itt ma minden frissen a legfinomabb!
MENÜ
- Wiener schnitzel, potato salad / Borjú bécsi, burgonyasalátával
- Tonkatsu / Japán rántotthús, sertésszűzből, káposzta és mártogató
- Kentucky fried, spicy chicken wings, coleslaw / Kentucky csirkeszárny, káposztasaláta
- Fried ice-cream / Rántott fagyi
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.