Kelet-Toszkán finomságok

Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Ezt a menüsort Cortona ódon városkájában sajátítottuk el, melyet Frances Mayes: Napsütötte Toszkána c. könyvéből is sokan ismerhettek. Cortonában, Umbria és Toszkána határán is szeretik a tradíciókat és nem változtatnak azon, ami már évtizedek óta bevált. Így ez a menüsor is tartalmazza a helyi klasszikusokat, úgy mint a csirkemájas előételt, egy remek húsos ragut és a gnudit, azaz a "meztelen" spenótos ricottás galuskát, amelyet paradicsom szósszal tálalunk. Végül a desszert környékén az is kiderül, hogy ez a krémes finomság miért az "angol leves" elnevezést kapta. Ugye velünk tartasz?
MENÜ
- Crostini neri / Májas pirítós
- Gnudi toscani con ricotta e spinaci / Toszkán tészta ricottából és spenótból
- Pollo in fricassée / Csirke fricassée, vargányagomba
- Zuppa inglese / Babapiskóta, cseresznyelikőr, vaníliakrém - pohárban
KIÍRT ALKALMAK
Megtelt
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.