Meze-mánia Törökország Libanon

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Ami a tapas a spanyoloknál, az a meze a közel-keleti régióban. Előételek, vagy kisebb fogások gyűjtőneve, amit fogyaszthatunk két főétkezés között, de akár főételt helyettesítve is. Legjobban akkor esik, ha a többféle mártogatós, kence, friss saláta, töltött vagy éppen feltekert zöldség egymás mellett sorakozik az asztalon és amelyeket egymással megosztva, közös tányérokból fogyaszthatunk el szeretteinkkel. Legyetek vendégeink egy igazán gazdag meze körutazásra Törökországtól Libanonig. Saláták, mártogatósok, töltött zöldségek egy kis egzotikus csavarral.
MENÜ
- Muhammara / Paprikapasztás közel-keleti diókrém
- Yogurtlu patlican salatasi / Török joghurtos padlizsánsaláta
- Fattoush / Libanoni vegyes saláta
- Baba gannoush / Grillezett padlizsán, - paprika, és - paradicsom saláta
- Mercimek köftesi / Vöröslencse gombócok
- Halloumi / Grillezett halloumi sajt, paradicsom, gránátalma, zöldfűszerek
- Yaprak sarma / Fűszeres rizzsel, darált hússal töltött szőlőlevelek
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.