Ügyfélszolgálat

Gyakori kérdések

Ügyfélszolgálat - Gyakori kérdések

Általános kérdések
 

Főzőiskola, mi ez az egész?
A főzőiskola annyiban különbözik az étteremtől, hogy a résztvevők maguk főzik saját vacsorájukat, amelyet közösen fogyasztanak el. A konyha és az étkező egy nagy közös vendégteret alkot. Nincsenek felszolgálók és szakácsok, pontosabban egy szakács. Ő vezeti az órát a részünkről, aki segít, hogy minden klasszul, flottul menjen. A Chefparade Budapest legrégebbi, legnagyobb és persze legklasszabb főzőiskolája.   


Hogyan főzünk? 
Tematikus főzőestjeink kb. 3-4 óra hosszúak - célszerű a kurzus előtt 10-15 perccel érkezni. A menü 3-5 fogásos, kiscsoportos főzés zajlik, a vendégek párokban főzik le a menüsort. A részvételi díj tartalmazza: minden szűkséges alapanyagot és eszközt, kötényhasználatot, előkészülést és takarítást, egy üdítőt és a nyomtatott recepteket - tehát semmit nem kell hozni a kurzusra. Az ételek a kurzuson elfogyaszthatók és/vagy hazavihetők, amelyhez a dobozokat mi biztosítjuk - illetve örömmel vesszük, ha Ti hoztok 'elviteles dobozokat' otthonról, hogy csökkentsük a műanyag felhasználást, és védjük környezetünket. A főzőtanfolyamokon saját alapanyagot és eszközt nem lehet használni.


Kivel főzünk?
Célszerű baráttal,  barátnővel, ismerőssel jönni - mivel az órákon legtöbb esetben párban főzünk. A létszám: min. 5 fő, max. 13 fő helyszíntől függően. (Társkereső főzés, valamint Gasztromozi programjainkon csoportosan főzünk, vagyis 1 csapat 1 fogást készít el mindenki részére, hogy legyen időnk "mozizni" illetve "társt-keresni".)  
Kísérő vagy nézőjegyet nem tudunk biztosítani. 


Felnőttkurzusok? Gyerekekkurzusok?
Felnőtt óráinkat elsősorban felnőtteknek ajánljuk, de gyermekeket felnőtt felügyelettel a kurzus nehézségi fokától függően (12 éves kortól) szívesen várunk. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számoljuk fel, kísérő vagy nézőjegyet nem tudunk biztosítani. Gyermekkurzusainkon 6-12 éves kor közötti gyermekeket tudunk fogadni, de az adott kurzus kiírásában megadott korhatár figyelembevételével. 


Létszámkorlát van?
Igen, nyílt (előre meghirdetett) főzőkurzusainkon egyszerre maximum 4 fős társaságokat tudunk fogadni. Ennél több résztvevő esetén privát rendezvényeinkre tudtok árajánlatot kérni a honlapunkon keresztül: http://www.chefparade.hu/egyutt-a-baratokkal


Felnőttkurzus árak (Ft):
1 fő / alkalom = 15.990,-
1 fő / 2 alkalom vagy 2 fő / alkalom = 27.990,- (13.995,-/fő)
1 fő / 3 alkalom vagy 3 fő / alkalom = 38.990,- (12.995,-/fő)
1 fő / 4 alkalom vagy 4 fő / alkalom = 49.990,- (12.495,-/fő)
Fenti volumenkedvezmények csak egyidejű jelentkezés, illetve vouchervásárlás esetén érvényesíthetők.


Gyerekkurzus árak (Ft):
1 fő / alkalom = 9.990,-
2 fő / alkalom = 17.990,-
3 fő / alkalom = 25.990,-
4 fő / alkalom = 33.990,-
Fenti volumenkedvezmények csak egyidejű jelentkezés esetén érvényesíthetők.
 


Italárak a kurzuson (Ft):
Prémium italcsomag 3990 Ft, korlátlan fogyasztással. Egyéb részletes árakat ld. a helyszínen az aktuális árlapon. 


Hogyan tudok fizetni?
Az online felületen Bankkártya, OTP Simple Pay vagy Paypal fiókkal. Mit jelentenek a nehézségi szintek?
* = könnyű kurzus, bárkinek, kezdőknek is javasolt - "hálás" receptekkel
** = olyanoknak javasolt, akik már otthonosan mozognak a konyhában
*** = nehezebb óra, jellemzően gyakorlottabbaknak szánjuk


Hol vannak pontosan a Chefparade helyszínek?
A kurzusok vegyesen, az alábbi helyszíneken futnak.
Budapest, IX. ker. Páva utca 13.
Budapest, II. ker. Bécsi út 27.
Budapest, V. ker. Sas u. 21.
Etyek, Öreghegyi pincesor
Parkolni az utcán lehet, Etyek kivételével, ahol saját parkoló biztosított.
Jelentkezés kurzusraÁltalában mikor kerülnek kiírásra a kurzusok? Miért csak két hónapra előre láthatók?
A kurzusokat 4-6 héttel megrendezésük előtt írjuk ki, úgy véljük, ez az időtáv, amikor mi is és vendégeink is legjobban tervezni tudják "naptárjukat". A kurzusaink egyébként egész évben zajlanak, nyáron is.


Hogy működik a várólista és az értesítési rendszer?
1. A személyes fiókban be lehet állítani érdeklődési preferencia szerint a kurzusokat. E-mailt küldünk amikor kiírunk valami újat a megjelölt kedvelt "kategóriában".
2. Ha ez túl tág, akkor egy vagy több konrét kurzust is meg lehet jelölni (feliratkozni), ennek kiírásáról szintén kapsz email értesítőt, vagy amikor szabadul fel hely.
3. Ha ki van írva az óra, de nem jó számodra az időpont, vagy jó az időpont, de már nincs szabad hely, akkor arra az adott alkalomra várólistára is lehet jelentkezni. Ha véletlen szabadul fel hely, akkor is jelentkezünk emailben.


Részvétel lemondás vagy módosítás


Vannak-e lemondási lehetőségek?
Kurzus előtt több mint 10 munkanappal történő lemondásra van csak lehetőség - érintsen ez bármennyi főt. Ezt írásban fogadjuk el: az ugyfelszolgalat@chefparade.hu email címen.
Mivel a kurzus nem személyhez kötött, tetszőlegesen átruházható másra.
Ha a Chefparade hibájából, vagy technikai okokból elmarad a kurzus, akkor visszafizetjük a kurzus díját, vagy rendelkezésre bocsájtjuk az új, szabad felhasználású vouchert..  


Át lehet-e regisztrálni? 
Hasonlóan a lemondáshoz, átregisztrálásra, csak minimum 10 munkanappal a kurzus előtt van lehetőség, az átregisztrálási kérelmet, írásban fogadjuk el az ugyfelszolgalat@chefparade.hu email címen.


Jönnénk, csak kevesebben?
Javasoljuk, hogy keressetek valaki mást ahelyett, aki nem tud eljönni. Az "egész csoport" lemondása esetén ugyanazok a feltételek érvényesek, mintha csak 1 fő mondja le.


Egy szabad hely van még, de ketten jönnénk. Van lehetőség a létszám bővítésre?
A kurzusainkat mindig a lehető maximális és optimális létszámra írjuk ki, bővítésre nincs lehetőség. Javasoljuk a várólistára való feliratkozást, vagy olyan kurzusra való jelentkezést, ahol van elég férőhely.

Regisztráltunk egy kurzusra, de csatlakozna hozzánk még egy fő, megoldható a regisztráció kibővítése?
Ha van hely, igen. A további résztvevőnek azonban külön be kell regisztrálni a kurzusra. Jelentkezzen be, és a megjegyzésbe írja be, hogy kikkel szeretne együtt főzni. Volumenkedvezményeink csak egyidejű jelentkezés, illetve vouchervásárlás esetén érvényesíthetők. Főzőkurzusainkon maximum 4 fős társaságokat tudunk fogadni. Ennél több résztvevő esetén privát rendezvényeinkre tudtok árajánlatot kérni a honlapunkon keresztül: http://www.chefparade.hu/egyutt-a-baratokkal


Van egy 1 fős (ajándék)voucherem és jönne velem + 1 fő. Van lehetőség az osztott fizetésre? (pl. voucher + bankkártya)
Különböző fizetési módokkal nincs lehetőség egyszerre regisztrálni. Javasoljuk, hogy külön-külön regisztráljatok be a preferált fietési módokkal, és a megjegyzés rovatba jelzzétek, hogy együtt szeretnétek főzni. Volumenkedvezményeink csak egyidejű jelentkezés, illetve vouchervásárlás esetén érvényesíthetők.


Voucher kérdések


Régi papír alapú vagy régi e-vouchert (2019 július előtti) szeretnék beváltani.
Mivel a jelentkezés regisztrációhoz kötött, a beváltás előtt regisztrálni kell. (Belépés – jobb felső sarok). A regisztrációt, majd belépést követeően https://www.chefparade.hu/hu/voucher/cashing oldalon lehet az új “e-rendszerbe” átvezetni a régi vouchereket – és jelentkezni velük.

Hogyan tudok vouchert vásárolni?
A vouchervásárlás regisztrációhoz kötött - a voucher menüpontban lehet megtenni. A voucher nem konkrét kurzusra szól, ezek biankó kuponok, tehát azok tulajdonosa (az ajándékozott) maga döntheti el, hogy melyik kurzusra, mikor szeretné felhasználni - a vásárlástól számított 1 éven belül.

Ajándékba szereném adni, mi a teendő?
Regisztrációt követően, a voucher(ek) megvásárlása után, a fiókodban egyesével, mindegyik saját kóddal rendelkezésre áll(nak). A profilodban menj a vouchereim menüpontra, majd válaszd ki az ajándékozni kívánt vouchert és nyomj, az "ajándékba adom" gombra, ezután a következő három lehetőség közül választhatsz.

1. Email címre továbbítod a Chefparade rendszerén keresztül. 
Ez esetben kérjük, add meg az ajándékozott nevét, email címét, melyre a vouchert küldeni tudjuk. Amennyiben üzenetet is szeretnél a voucherre írni, megteheted. Kérjük, ügyelj rá, hogy pontos email címet adj meg. A voucher egy letölthető PDF linken kerül kiküldésre. Ha az ajándékozott már korábban regisztrált a Chefparade rendszerébe, akkor a kapott voucher automatikusan megjelenik a fiókjában. Ha még nem regisztrált, akkor a voucher beváltásánál kell ezt megtennie és ekkor kerül át a voucher a fiókjába. Amikor a voucher beváltásra kerül, akkor vezetjük ki véglegesen az ajándékozó fiókjából. Amennyiben több vouchert szeretnél ajándékozni, voucherenként kell elküldened.

2. PDF-ben letöltöd, és Te magad döntöd el, hogy mikor, kinek és hogyan adod oda (pl. printelés, emailezés, messenger, stb...)
Itt is lehet személyes üzenetet megadni - akár külön-külön minden egyes voucherre. Az ajándékozottnak felhasználás előtt regisztrálni kell, ez után tudja beváltani a vouchert, illetve jelentkezni a kiválasztott kurzusra. Amikor a voucher beváltásra kerül, akkor vezetjük ki véglegesen az ajándékozó fiókjából.

3. A Bécsi úti Chefparade Kávézóban, előre kiprintelt formában és díszborítékban átveszed.
Ez esetben a vásárolt kódot egy előre nyomtatott A6 laminált színes kártyára helyezzük, majd díszborítékot is adunk, amire kézzel tudsz egyedi üzenetet is írni. Ebben az esetben is regisztrálni kell az ajándékozottnak felhasználás előtt, ez után tudja beváltani a vouchert a rajta lévő kóddal, illetve jelentkezni a kiválasztott kurzusra. Amikor a voucher beváltásra kerül, akkor vezetjük ki véglegesen a fiókodból.  - Ez az átvételi mód átmenetileg szünetel!
   
Nem szeretnék regisztrálni, de Chefparade vouchert szeretnék ajándékba adni!  
Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot, és előre egyeztetett időpontban lehetőséged van  átvenni a Bécsi úti Chefparade Kávézóba és előre kinyomtatott verzióban átveheted. Felhívjuk figyelmed, hogy a helyszínen csak készpénzzel tudsz fizetni, SZÉP kártyával és bankkártyával átmenetileg nincs lehetőség helyszínen fizetni!

Konkrét kurzust nem lehet ajándékba adni?
Vouchereink biankó kuponok, tehát szabadon választott kurzusra felhasználhatóak a vásárlástól számított 1 éven belül. Így az ajándékozott (voucher tulajdonos) maga döntheti el, hogy melyik kurzusra, mikor szeretné felhasználni. Amennyiben mégis beregisztrálnád az ajándékozottat, e-mailben tudsz kérni tőlünk meghívót, amivel átajándékozható az előzetesen kifizetett kurzus.


Régi tipusú, 8 számjegyből álló vonalkódos papír alapú vagy e-vouchert hogy válthatok be?
A regisztrációt, majd belépést követően a https://www.chefparade.hu/hu/voucher/cashing oldalon lehet az új “e-rendszerbe” átvezetni a régi vouchereket, amik így a személyes profilodba kerülnek – majd ezt követően tudsz jelentkezni velük.


Meddig érvényes a voucher?
Vásárlástól számított 1 évig. Fel nem használt voucher esetén 30 nappal lejárat előtt emlékeztető emailt küldünk a voucher vásárlásakor megadott e-mail címre. Ha mégis lejárt a voucher, akkor a lejárati időponttól számítva 3 vagy 6 hónappal meg lehet hosszabítani, ennek ára: 1.590,- Ft illetve 2.790,- Ft.  Ezután a voucher nem felhasználható, ezért kérjük kövessétek figyelemmel a voucher lejáratát.

Hogyan tudom a voucherem meghosszabbítani?
A voucher lejárta előtt e-mailben küldünk egy linket, így simple pay online kártyás fizetéssel tudod rendezni a hosszabbítási díjat, ezutána  vouchered újra elérhető a választott hosszabbítási időpontig.

Miért nincs gyerekkurzusokra voucher?
Vouchert csak felnőtt kurzusra adunk. A felnőtt vouchereket fel lehet használni gyerekkurzus jelentkezéskor is, azonban ebben az esetben a voucher árának különbözetét sajnos nem áll módunkban kifizetni.

  Emailezés probléma 

Nem kapok emailt, mi lehet a probléma?

Kérjük ellenőrizd, hogy véleltenül nem kötött-e ki a spam mappában a levelünk. Ez esetben arra kérünk, hogy "jelöld" meg az általunk küldött domaint nem spamnek (***.chefparade.hu).

Mikor kapok emailt? 
A Chefparade automata rendszere a következő időpontokban küld emailt: kurzusra jelentkezéskor, kurzus előtt 3 nappal emlékeztetőt, kurzus után 1 nappal receptet. Ezentúl lehet értesítő email-t kérni (3 félét is), ha egy kurzus kiírásra kerül. Továbbá voucher vásárláskor, vagy ajándékozáskor is küldünk emailt. Ezen felül elektronikus fizetéskor pénzügyi partnereink is küldenek emailt, sms-t: OTP illetve PayPal.

Ételallergia és érzékenység

Kérjük, ha súlyosabb ételallergia és/vagy érzékenység esete áll fenn - telefonálj, emailezz, érdeklődj, mielőtt jelentkezel. A Chefparade próbál segíteni, igyekszük megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra, illetve 1 fős jelentkezés esetén. A négy leggyakoribb ételallergia kategóriát a kurzus szűrőrendszerünkben is elérhetővé tettük, megkönnyítve a tájékozodást és a jelentkezést.

 

 

Fiókbeállítások

A személyes Fiókodban az információkat a következő alrészekre bontottuk:

  • személyes adatok, telefon, email és nyelvbeállítások, 
  • jövőbeli és múltbeli kurzusok, valamint az elvégzett kurzusok és (hamarosan) receptjei,
  • e-hűségkártya, a kurzusokért kapott e-hűségpontokkal,
  • vásárolt és ajándékba kapott voucherek, valamint
  • kurzus értesítő kategóriák beállításai, fel és leiratkozási lehetőség. 


Feldobox élménykártya

A weboldalunkon nincs lehetőség online feldobox utalvánnyal regisztrálni, így kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeink egyikén.