Ügyfélszolgálat

Frequently Asked Questions

Általános kérdések

Főzőiskola? Mi ez az egész?

A Chefparade egy ’hands-on’ jellegű főzőiskola, ami azt jelenti, hogy minden vendégünk aktívan részt vesz a főzésben, természetesen szakácsaink szakértő tanácsait követve. Hiszünk abban, hogy a főzés egy kreatív és alkotó tevékenység, mely szórakoztat, kikapcsol, összehoz és valódi élményt ad vendégeinknek. Kurzusaink tükrözik a filozófiánkat, mely rávilágít arra, hogy a főzés nem misztikum, nem csak néhány „kiválasztott” és „gasztro-őrült” képes elsajátítani az újszerű sütési-főzési technikákat. Sokak előtt nyitva áll a kapu, amelyen átlépve könnyen megtanulhatják, megszerethetik addig ismeretlennek vagy idegennek tűnő fűszerek, összetevők felhasználását. Büszkén valljuk magunkról, hogy a Chefparade egy tudásközpont, mely a világ gasztro-kultúrájának hétköznapi követe. Célunk az, hogy az együtt-főzés élményét hiteles szakemberekkel, élvezetes módon adjuk át és receptjeink otthon is működjenek.

Hogyan főzünk?

A vendégek párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosban zajlik: 8-12 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Kivel főzünk?

Egyedül is jelentkezhetsz a kurzusra, de célszerű baráttal, barátnővel, ismerőssel jönni – mivel a kurzuson párban főzünk.

Mennyien jöhetünk egyszerre?

Nyílt főzőkurzusainkon egyszerre maximum 4 fős társaságokat tudunk fogadni.

Bár a kurzus maximális összlétszáma 10 fő, a múltbeli tapasztalataink alapján az 5, vagy ennél nagyobb létszám, ahol az emberek jól ismerik egymást nem feltétlenül jó irányba viszi az óra dinamikáját és még a „legnyugisabb” társaságok esetében is a maradék résztvevőnek tud kellemetlen lenni az az érzet, hogy ők azok, akik zavarnak egy privát társaságot. 

Ennél több résztvevő esetén privát rendezvényeinkre tudtok árajánlatot kérni a honlapon keresztül: http://www.chefparade.hu/egyutt-a-baratokkal

Kísérőt, gyereket hozhatok magammal?

Kísérő vagy nézőjegyet nem tudunk biztosítani, így kérjük, úgy tervezzétek meg a kurzust, hogy csak a kurzusra regisztrált résztvevőink tudnak a kurzuson/helyszínen tartózkodni. 12 évnél kisebb vagy csecsemő gyermeket sem lehet magatokkal hoznotok mivel felügyelet nélkül a kurzus veszélyes lehet számukra, illetve a  kurzus időtartama alatt nem lesz senkinek kapacitása foglalkozni velük.

Mit hozzak magammal a kurzusra?

A részvételi díj tartalmaz minden szükséges alapanyagot és eszközt, kötényhasználatot, egy italt és e-recepteket - tehát semmit nem kell hozni a kurzusra. A foglalásod online kezeljük, így visszaigazolást vagy vouchert sem kell magaddal hoznod, de jó ha megvan e-mailben a visszaigazoló levelünk, amit be tudsz mutatni a kurzus előtt.

A kurzuson saját alapanyagot és eszközt nem lehet használni.

Gyerekek is jöhetnek kurzusra?

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, de 12 éven felüli gyerekeket egy felnőttel együtt, a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várunk. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk.

 

Kérünk, benneteket vegyétek komolyan a fenti javaslatunkat és kiskorú gyermeket ne regisztráljatok be felnőtt kurzusra előzetes egyeztetés nélkül, mivel a kurzuson nem tudunk felelősséget vállalni értük, az is lehet, hogy a pultot sem érik fel, így fenntartjuk a jogot, hogy felnőtt nélkül nem engedünk be a kurzusra kiskorú résztvevőket!

Kurzus árak

Felnőttkurzus árak (Ft):
1 fő / alkalom = 20.990,-
1 fő / 2 alkalom vagy 2 fő / alkalom = 39.990,- 
1 fő / 3 alkalom vagy 3 fő / alkalom = 58.990,- 
1 fő / 4 alkalom vagy 4 fő / alkalom = 76.990,- 


Fenti volumenkedvezmények csak egyidejű jelentkezés, illetve voucher vásárlás esetén érvényesíthetők.

Hogyan lehet italt fogyasztani a kurzuson?

A kurzuson minden résztvevő korlátlanul fogyaszthat savas és mentes vizet illetve, vendégünk az első italra (1 pohár bor, 1 üveg sör vagy 1 üdítő). Minden további italfogyasztás, itallap alapján a kurzus után fizetendő a szakácsunknál, vagy lehet az óra előtt korlátlan italcsomagot 4990 Ft korlátlan fogyasztással is vásárolni.
Amennyiben már eleve korlátlan italcsomaggal érkeztek vagy helyben megvásároljátok, úgy a kurzus időtartama alatt a sör, bor és üditőital fogyasztás korlátlan. Egyéb részletes árakat ld. a helyszínen, az aktuális itallapon. 

Hogyan tudok fizetni?

A kurzusainkra előre fizetéssel tudtok jelentkezni OTP Simple Pay, Stripe bankkártyás fizetéssel vagy Paypallal.

Személyesen a Bécsi úti helyszínünkön készpénzben vagy bankkártyával.

OTP és MKB SZÉP kártyás fizetésre online előlegfizetéssel van lehetőség, ehhez kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Mit jelentenek a nehézségi szintek?

* = könnyű kurzus, bárkinek, kezdőknek is javasolt - "hálás" receptekkel
** = olyanoknak javasolt, akik már otthonosan mozognak a konyhában
*** = nehezebb óra, jellemzően gyakorlottabbaknak szánjuk

Hol vannak pontosan a Chefparade helyszínek?


A kurzusok vegyesen, az alábbi helyszíneken futnak.
Budapest, IX. ker. Páva utca 13.
Budapest, II. ker. Bécsi út 27.
Etyek, Öreghegyi pincesor
Parkolni az utcán lehet, Etyek kivételével, ahol saját parkoló biztosított.

Jelentkezés a kurzusra

Hogyan tudok a kurzusra jelentkezni?

Készíts egy regisztrációt a weboldalunkon, válaszd ki a szimpatikus kurzust és jelentkezz bankkártyás fizetéssel vagy vouchereddel. Sikeres jelentkezés után automatikus visszaigazolást küldtünk az e-mail fiókodba és a profilodban a kurzusaim menüpontban is megjelenik a regisztrált kurzusod.

 

Regisztráció nélkül nem jelentkezhetek kurzusra?

Sajnos, a kurzus jelenktezéshez mindenképp regisztrálnod kell a weboldalunkra. De csak a legfontosabb adataidat kérjük és egy jelszót, amivel később be tudsz majd lépni a profilodba. Mindez azért fontos, hogy fel tudjuk veled venni a kapcsolatot a kurzussal kapcsolatban és neked mint résztvevőnek, pedig sok hasznos funkciót találsz a fiókodban. Ellenőrizheted a jövőbeli kurzusaidat, kezelheted a vouchereidet, a lejárat közelében hosszabbíthatod is őket, a kurzusaid után a recepteket korlátlan ideig elérheted és többször is letöltheted, illetve hűségpontokat gyűjthetsz amit voucherre váltunk neked, ha eléred a 10 pontot.

Hogyan tudok kurzusra jelentkezni az ajándékba kapott voucheremmel?

Készíts egy regisztrációt a weboldalunkon. Váltsd be a vouchered és jelentkezz a kurzusra voucheres fizetéssel. A rendszer automatikusan kiválasztja (és levonja) az elérhető darabszámú vouchered. Sikeres jelentkezés után automatikus visszaigazolást küldtünk az e-mail fiókodba és a profilodban a kurzusaim menüpontban is megjelenik a regisztrált kurzusod.

Általában mikor kerülnek kiírásra a kurzusok? Miért csak egy-két hónapra előre láthatók?

A kurzusokat 6-8 héttel megtartásuk előtt írjuk ki. Úgy véljük, ez az időtáv, amikor mi is és vendégeink is legjobban tervezni tudják "naptárjukat". A kurzusaink egyébként egész évben zajlanak, nyáron is.

Hogy működik a várólista és az értesítési rendszer?

Ha nincs szabad hely egy kurzusunkra vagy nem jó az időpont, fel tudsz iratkozni a kurzus értesítő levelezési listájára. Így ha kiírjuk, az új időpontban kapsz róla e-mailes értesítést. Ugyanezt megteheted a személyes profilodban kategóriákra, helyszínre vagy konkrét szakácsokra feliratkozva, így biztosan nem maradsz le a következő alkalomról. A kurzus értesítőre feliratkozva, akkor is küldünk e-mailt, ha szabadul fel hely, egy már meghirdetett óránkon.

 

 Különböző fizetési módokkal való jelentkezés a kurzusra megoldható?

Amennyiben 1 főt voucherrel 1 főt pedig bankkártyával foglalnátok be ugyanarra a kurzusra, két külön foglalással tudjátok elindítani a fizetést. Természetesen ilyenkor is párban lesztek a kurzuson.

Részvétel lemondás vagy módosítás

Mik a lemondási feltételek?

Jelentkezés lemondását a kurzus előtt több mint 10 nappal tudjuk elfogadni. Kérjük, lemondási szándékod a hello@chefparade.hu e-mail címen jelezd felénk. Ha ennél hamarabb, azaz 10 napon belül mondanád le a kurzust, kérjük, keress valakit magad helyett, aki részt tud venni a foglalt dátumon - mivel a kurzus nem személyhez kötött, tetszőlegesen átruházható másra.

 

Át lehet-e regisztrálni? 

Hasonlóan a lemondáshoz, átregisztrálásra, csak minimum 10 nappal a kurzus előtt van lehetőség, az átregisztrálási kérelmet, írásban fogadjuk el a hello@chefparade.hu email címen.Voucher kérdések

Ajándékba kaptam Chefparade vouchert, mi a teendőm?

Készíts egy regisztrációt a weboldalunkon, majd az ajándékba kapott voucher beváltás menüpontban váltsd be a vouchert, így bekerül a személyes fiókodba. Sikeres beváltás után, a lejárati időn belül bármikor jelentkezhetsz a választott kurzusra voucheres fizetési móddal.

Hogyan tudok vouchert vásárolni?

A voucher vásárlás regisztrációhoz kötött - a voucher menüpontban lehet megtenni. A voucher nem konkrét kurzusra szól, ezek biankó kuponok, tehát azok tulajdonosa (az ajándékozott) maga döntheti el, hogy melyik kurzusra, mikor szeretné felhasználni - a vásárlástól számított 1 éven belül.

 

Ajándékba szereném adni, mi a teendő?

Regisztrációt követően, a voucher(ek) megvásárlása után, a fiókodban egyesével, mindegyik saját kóddal rendelkezésre áll(nak). A profilodban menj a vouchereim menüpontra, majd válaszd ki az ajándékozni kívánt vouchert és nyomj, az "ajándékba adom" gombra. A gomb megnyomása után pdf-ben letöltheted vagy személyesen átveheted a Bécsi úti helyszínünkön nyomtatott formában.

Kurzus ajándékozásra van lehetőség?

Vouchereink biankó kuponok, tehát szabadon választott kurzusra felhasználhatóak a vásárlástól számított 1 éven belül. Az ajándékozott maga döntheti el, hogy melyik kurzusra, mikor szeretné felhasználni. Amennyiben mégis beregisztrálnád az ajándékozottat, a visszaigazoló e-mailünkben található kurzus ajándékozás linkre kattintva át tudod adni a részvételt.

 

Meddig érvényes a voucher? Hosszabbítható?

Vásárlástól számított 1 évig érvényesek a vouchereink, a kurzusra a lejárat napjáig kell bejelentkezned vele, ez akár lehet egy későbbi kurzusidőpont is. Fel nem használt voucher esetén 30 nappal lejárat előtt emlékeztető e-mailt küldünk, amennyiben a voucher aktiválva van egy profilhoz. A  lejárati időponttól számítva 3 vagy 6 hónappal lehet hosszabbítani a vouchereim menüpontban bankkártyás fizetéssel, ennek ára: 2.099,- Ft vagy 3.999,- Ft . Lejárat után a voucher hosszabbításra nincs lehetőség.

Felhasználhatom a voucherem egyéb Chefparade programokra is?

A Chefparade voucherek csak és kizárólag a www.chefparade.hu weboldalon elérhető, előre meghirdetett, egy alkalmas főzőkurzusokra érvényesek, illetve azokra az egyéb programokra, ahol ez külön jelezve van. Chefparade vouchert csak a chefparade.hu oldalon lehet venni, külső partner általi értékesítés vagy másodlagos kereskedelem vele tilos.  

Nem érvényes és nem beszámítható a Chefparade voucher: privát kurzusokra, házibulira, gyerekzsúrra, céges csapatépítő rendezvényekre, turista főzésekre és a Chefparade által szervezett egyéb programokra ahol külön jelezve van, hogy a voucher nem érvényesíthető.

Ételallergia

Ételallergiám van

Kérjük, ha súlyosabb ételallergia és/vagy érzékenység esete áll fenn - telefonálj, emailezz, érdeklődj, mielőtt jelentkezel. A Chefparade próbál segíteni, igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen vagy demo főzés során elkészített fogásokra, illetve 1 fős jelentkezés esetén. A négy leggyakoribb ételallergia kategóriát a kurzus szűrőrendszerünkben is elérhetővé tettük, megkönnyítve a tájékozódást és a jelentkezést.

Feldobox élménykártya

Feldobox utalvánnyal, hogy tudok jelentkezni?

A weboldalunkon nincs lehetőség online feldobox utalvánnyal regisztrálni. Kérjük, készíts egy regisztrációt a weboldalunkon és e-mailen küldd el nekünk a feldobox oldalán előzetesen aktivált utalványod sorszámát és a választott kurzust, ezután mi írunk fel a kurzusra, melyről visszaigazoló e-mailt küldünk.

Hűségpontrendszer

Hogyan gyűjthetem az hűségpontokat? Mire kapok hűségpontot?

Hűségpontot csak kurzusrészvételre adunk,  1 fős részvétel után 1 pontot, 2 fős után 2 pontot stb. ír jóvá a rendszerünk. Minden elvégzett kurzus után a személyes profilodban gyűjtheted a hűségpontokat. 10 hűségpont után ajándék vouchert küldünk neked, amit 1 fő részére tudsz felhasználni 1 éven belül. (Egyéb programra pl. voucher vásárlásra, „most mi főzünk” étkezési szolgáltatásra és egyéb „privát” programokra nem állítunk ki.)