All about tagine - Tagine akadémia
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
A Tagine (ejtsd: tázsin) a sub-szaharai Afrika legikonikusabb étele - nemcsak Marokkóban, hanem szomszédos országokban is nemzeti eledel. Mai órát a tagine-nak szenteljük, 3 remek verziót is megmutatunk: hallal, darált bárányhússal és marhahússal - de lesznek műsoron kiegészítő köretek is, sőt készülünk meglepetés desszerttel is. Megismerjük a tagine cserépedényt, vagy ha nincs hogy készül anélkül, szószt és sűrűséget állítunk be, játszunk a fűszerekkel, a végére mindentudó tagine szakik leszünk – remélhetőleg.
MENÜ
- Sweet lamb tagine, apricot, plum / Édes tagine, bárányhús, aszalt gyümölcsök
- Fish tagine, olives, lemon confit / Hal tagine olívával és citrommal
- Meatballs kefta tagine / Darált húsgolyó tagine
- Couscous / Kuszkusz
- Matloua bread / Frissen gyúrt és kelesztett pita
- Kalb el louzz / Marokkói narancsvirágos mandulás sütemény
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.