Balkáni lakoma

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A balkán konyha sokban hasonlít a mi magyar konyhánkra: sokféle eredetű, és talán legnagyobb lenyomattal a török hódoltság van jelen benne. Főszereplők a húsételek, de roppant gazdag kenyér- és desszertkultúra jellemzi. Erre a kurzusra a kedvenc fogásainkat válogattuk össze: készítünk Gibanicát túróval és spenóttal szerb módra kerek formában készítve, de átnézzük a tekerési- és rétegezési módokat. Majd jön a két legikonikusabb húsos fogás: Pljeskavica és Chevapcici – áttekintjük a húskészítést, és a kiegészítők sorát, többek között a bolgár eredetű Sopska salátát, amit igazi juhsajttal szórunk meg. Végül pedig egy boszniai eredetű, hideg piskóta desszert a Hurmasice zárja a sort.

MENÜ

  • Ajvár / Balkáni paprika krém
  • Shopska salad / Sopszka saláta
  • Gibanica sa špinatom / Spenótos-túros szerb rétes
  • Pljeskavica / Szerb burger
  • Cevapcici / Grillezett szerb kolbászkák, pita
  • Hurmasice / Boszniai szirupos édesség

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

2021. november. 06. - szombat
16:00 - 19:00 Bécsi út

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V