Balkáni lakoma

Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A balkán konyha sokban hasonlít a mi magyar konyhánkra: sokféle eredetű, és talán legnagyobb lenyomattal a török hódoltság van jelen benne. Főszereplők a húsételek, de roppant gazdag kenyér- és desszertkultúra jellemzi. Erre a kurzusra a kedvenc fogásainkat válogattuk össze: készítünk Gibanicát túróval és spenóttal szerb módra kerek formában készítve, de átnézzük a tekerési- és rétegezési módokat. Majd jön a két legikonikusabb húsos fogás: Pljeskavica és Chevapcici – áttekintjük a húskészítést, és a kiegészítők sorát, többek között a bolgár eredetű Sopska salátát, amit igazi juhsajttal szórunk meg. Végül pedig egy boszniai eredetű, hideg piskóta desszert a Hurmasice zárja a sort.
MENÜ
- Ajvár / Balkáni paprika krém
- Shopska salad / Sopszka saláta
- Gibanica sa špinatom / Spenótos-túros szerb rétes
- Pljeskavica / Szerb burger
- Cevapcici / Grillezett kolbász falatkák, ajvár, pita
- Hurmasice / Boszniai szirupos édesség
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.