Balkáni lakoma

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A balkán konyha sokban hasonlít a mi magyar konyhánkra: sokféle eredetű, és talán legnagyobb lenyomattal a török hódoltság van jelen benne. Főszereplők a húsételek, de roppant gazdag kenyér- és desszertkultúra jellemzi. Erre a kurzusra a kedvenc fogásainkat válogattuk össze: készítünk bureket sok sajttal, majd jön egy ikonikus húsos fogás a Pljeskavica, emellett áttekintjük akiegészítők sorát, többek között a szerb eredetű sprska salátát, amit igazi juhsajttal szórunk meg. Végül pedig egy boszniai eredetű, hideg desszert a Hurmasice zárja a sort.

MENÜ

  • Sprska salad / Szerb saláta
  • Đuveč / Zöldséges-rizses ragu
  • Pljeskavica / Szerb burger
  • Ajvár / Balkáni paprika krém
  • Burek sa sirom / Sajtos burek
  • Hurmasice / Boszniai szirupos édesség

KIÍRT ALKALMAK

2024. augusztus. 12. - hétfő
18:00 - 21:00 Bécsi út

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás