Balkáni lakoma
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A balkán konyha sokban hasonlít a mi magyar konyhánkra: sokféle eredetű, és talán legnagyobb lenyomattal a török hódoltság van jelen benne. Főszereplők a húsételek, de roppant gazdag kenyér- és desszertkultúra jellemzi. Erre a kurzusra a kedvenc fogásainkat válogattuk össze: készítünk bureket sok sajttal, majd jön egy ikonikus húsos fogás a Pljeskavica, emellett áttekintjük akiegészítők sorát, többek között a szerb eredetű sprska salátát, amit igazi juhsajttal szórunk meg. Végül pedig egy boszniai eredetű, hideg desszert a Hurmasice zárja a sort.
MENÜ
- Sprska salad / Szerb saláta
- Đuveč / Zöldséges-rizses ragu
- Pljeskavica / Szerb burger
- Ajvár / Balkáni sült paprikakrém
- Burek sa sirom / Sajtos burek
- Hurmasice / Boszniai szirupos édesség
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.