Bizánc és Konstantinápoly ízei

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Isztambul, vagy - ahogy sok évszázadon át hívták - Konstantinápoly nemcsak Törökország, illetve az egykori Oszmán, valamint Bizánci Birodalom, hanem az egész régió legnagyobb városa. Kultúrája, építészete, lakosságának sokszínűsége és persze konyhája is hűen tükrözi ezt. Ezen a kurzuson gasztronómiai körutazást teszünk Isztambulban, amihez olyan színes, könnyű meze-menüsort állítottunk össze, amelyben az ottlakó, egykor egész városrészeket magukénak tudó szefárd zsidó, örmény és görög népek konyháinak ízei jelennek meg.

MENÜ

  • Topik / Csicseriborsókrémes hagymás batyu
  • Pilaki / Olívaolajos fehérbab saláta
  • İrmik helvası / Fenyőmagos grízgombóc
  • Pirasa köftesi / Fűszeres, pórés mini húsgombócok
  • Midye saganaki / Kagylóragu paradicsommal, paprikával, friss sajttal
  • Kaşkarikas / Cukkini saláta kaporral, fokhagymával, kecskesajtos pita

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

2021. október. 29. - péntek
18:00 - 21:00 Páva utca

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V