Bizánc és Konstantinápoly ízei
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Isztambul, vagy - ahogy sok évszázadon át hívták - Konstantinápoly nemcsak Törökország, illetve az egykori Oszmán, valamint Bizánci Birodalom, hanem az egész régió legnagyobb városa. Kultúrája, építészete, lakosságának sokszínűsége és persze konyhája is hűen tükrözi ezt. Ezen a kurzuson gasztronómiai körutazást teszünk Isztambulban, amihez olyan színes, könnyű meze-menüsort állítottunk össze, amelyben az ottlakó, egykor egész városrészeket magukénak tudó szefárd zsidó, örmény és görög népek konyháinak ízei jelennek meg.
MENÜ
- Topik / Fenyőmagos, mazsolás, hagymalekvárral töltött csicseriborsógombóc
- Boyoz / Vajas tésztából készült csiga alakú péksütemény
- Fava / Kapros lóbabkrém
- Rulikos de berencena / Báránnyal töltött padlizsánrolók
- Anuşabur / Búzával és aszalt gyümölcsökkel készült puding
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.