Bizánc és Konstantinápoly ízei

Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Isztambul, vagy - ahogy sok évszázadon át hívták - Konstantinápoly nemcsak Törökország, illetve az egykori Oszmán, valamint Bizánci Birodalom, hanem az egész régió legnagyobb városa. Kultúrája, építészete, lakosságának sokszínűsége és persze konyhája is hűen tükrözi ezt. Ezen a kurzuson gasztronómiai körutazást teszünk Isztambulban, amihez olyan színes, könnyű meze-menüsort állítottunk össze, amelyben az ottlakó, egykor egész városrészeket magukénak tudó szefárd zsidó, örmény és görög népek konyháinak ízei jelennek meg.
MENÜ
- Topik / Csicseriborsókrémes hagymás batyu
- Pilaki / Olívaolajos fehérbab saláta
- İrmik helvası / Fenyőmagos grízgombóc
- Pirasa köftesi / Fűszeres, pórés mini húsgombócok
- Midye saganaki / Kagylóragu paradicsommal, paprikával, friss sajttal
- Kaşkarikas / Cukkini saláta kaporral, fokhagymával, kecskesajtos pita
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre az alkalomra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.