Brazil klasszikusok

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Mi jut eszünkbe Brazíliáról? Copacabana, brazil tanga, foci, szamba, karnevál, caipirinha. Na és az ételek? Brazília konyhája - valljuk be - nem olyan ismert, miközben színes és magával ragadó. A helyi és regionális elemeket ötvözi a számunkra is ismerős alapanyagokkal. Mindez köszönhető az európai, afrikai, indiai bevándorlók hatásának és annak összefonódásának. Mivel az ország hatalmas, ezért a regionális ételek magukban is rendkívül változatos skálán mozognak. Kurzusunkon egy remek rákos, portugál eredetű előétellel kezdünk, majd a brazil konyhához hűen sok bab és rizs, illetve nem utolsó sorban sok hús kerül az asztalra. Köztük a „feijoada”, ami az első számú brazil ikonikus fogás. Zárásként pedig egy modern tejkaramellás desszerttel ismerkedünk meg.

MENÜ

  • Empadinhas de camarao / Brazil rákos pite
  • Molho apimentado / Friss, csípős paradicsomos szósz
  • Feijoada / Brazil feketebabos ragu
  • Picadinho de milho / Kukoricás marharagu
  • Arroz brasileiro / Brazil fokhagymás, paradicsomos rizs
  • Brigadeiros / Csokoládés tejkaramella golyók

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

2021. december. 19. - vasárnap
10:00 - 13:00 Bécsi út
2021. december. 19. - vasárnap
16:00 - 19:00 Bécsi út

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V