Brazil klasszikusok

Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Mi jut eszünkbe Brazíliáról? Copacabana, brazil tanga, foci, szamba, karnevál, caipirinha. Na és az ételek? Brazília konyhája - valljuk be - nem olyan ismert, miközben színes és magával ragadó. A helyi és regionális elemeket ötvözi a számunkra is ismerős alapanyagokkal. Mindez köszönhető az európai, afrikai, indiai bevándorlók hatásának és annak összefonódásának. Mivel az ország hatalmas, ezért a regionális ételek magukban is rendkívül változatos skálán mozognak. Kurzusunkon egy remek rákos, portugál eredetű előétellel kezdünk, majd a brazil konyhához hűen sok bab és rizs, illetve nem utolsó sorban sok hús kerül az asztalra. Köztük a „feijoada”, ami az első számú brazil ikonikus fogás. Zárásként pedig egy modern tejkaramellás desszerttel ismerkedünk meg.
MENÜ
- Empadinhas de camarao / Brazil rákos pite
- Molho apimentado / Friss, csípős paradicsomos szósz
- Feijoada / Brazil feketebabos ragu
- Picadinho de milho / Kukoricás marharagu
- Arroz brasileiro / Brazil rizs
- Brigadeiros / Csokoládés tejkaramella golyók
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.