Brazília
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Brazília konyhája - valljuk be - nem olyan ismert, miközben színes és magával ragadó! A helyi és regionális elemeket ötvözi a számunkra is ismerős alapanyagokkal. Mindez köszönhető az európai, afrikai, indiai bevándorlók hatásának és annak összefonódásának. Mivel az ország hatalmas, ezért a regionális ételek magukban is rendkívül változatos skálán mozognak. Kurzusunkon egy remek rákos, portugál eredetű előétellel kezdünk, majd a brazil konyhához hűen sok bab és rizs, illetve nem utolsó sorban sok hús kerül az asztalra. Köztük a „feijoada”, ami az első számú brazil ikonikus fogás. Zárásként pedig egy modern tejkaramellás desszerttel ismerkedünk meg.
MENÜ
- Moqueca de camarão / Kókusztejes-korianderes garnéla, paradicsommal
- Acarajé / Babkrokett
- Molho de pimenta / Szárított garnélás mártogató chilivel
- Feijoada / Brazil füstös feketebabos ragu
- Arroz brasileiro / Brazil rizs
- Cocada de forno / Sütőben sült kókuszdesszert
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.