Chicken Curry Akadémia

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A curry az indiai konyha királynője; sokféle változata közül ezúttal három csirkés fogásról tanulunk. A lágyan aromás, kesus-mandulás korma mifelénk kevésbé ismert, pedig félezer éve az indiai konyha oszlopos tagja. Viszonylag fiatal viszont a világszerte toplistás, selymesen paradicsomos Butter Chicken, amit véletlenül alkotott meg három séf Delhiben. Az ízvilágában legintenzívebb Vindaloo pedig meglepő módon a Goa állambeli portugál fennhatóság öröksége. A „szeminárium” célja a szószok karakterének harmonikus beállítása, az autentikus pirító, sűrítő módszerek elsajátítása – akadémiai szinten. FIGYELEM: ez a kurzus egyike a nehezebb kurzusainknak. Pörgőssége miatt olyan jelentkezőinknek javasoljuk, akik magabiztosak a konyhában, illetve szeretik a kihívásokat!

MENÜ

  • Chicken korma with cashew nuts / Kesudiós csirke korma
  • Butter chicken / Bársonyos vajas csirke curry
  • Chicken vindaloo curry / Csípős, paradicsomos csirke curry
  • Chapati / Indiai lapos kenyér
  • Pulao rice / Fűszeres rizsköret

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

2021. december. 05. - vasárnap
10:00 - 13:00 Etyek
2022. január. 12. - szerda
18:00 - 21:00 Bécsi út

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V