Chile és Peru
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Latin-Amerika kulináris lenyomata egyre nagyobb, így legutóbbi utunk során megpróbáltuk hazahozni ezen fiatal országok legfinomabb ízeit. Pisco sour-ral kezdünk, amely egy különleges, nagyon lágy borból készített aperitif. Ceviche saláta a második fogás sok hallal és rákkal, és még több friss zöldfűszerrel készítve. Majd egy finom halleves – anyagedényben készítjük, friss szalsza szósszal. Majd a Latin-Amerikában mindenütt megtalálható empanadas-t (kb. sült pite) készítjük: ezúttal chile-i verzióban: a kulcs a frissen gyúrt tészta és marha hátszín – speciálisan fűszerezve. Zárásnak az „ég” pudingját készítjük, sűrített tejből - egészen érdekes textúrával.
MENÜ
- Pisco sour / Dél-Amerikai klasszikus Pisco koktél
- Paila marina / Tengeri halleves Chiléből
- Ceviche / Lime lében marinált hal, édesburgonya és kukorica körettel
- Pebre verde chileno / Chilei zöld chili salsa
- Empanadas de pino / Töltött, marhahúsos táska
- Budin del cielo / Karamellás tejpuding
KIÍRT ALKALMAK
Megtelt
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.