Chile és Peru

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Latin-Amerika kulináris lenyomata egyre nagyobb, így legutóbbi utunk során megpróbáltuk hazahozni ezen fiatal országok legfinomabb ízeit. Pisco sour-ral kezdünk, amely egy különleges, nagyon lágy borból készített aperitif. Ceviche saláta a második fogás sok hallal és rákkal, és még több friss zöldfűszerrel készítve. Majd egy finom halleves – anyagedényben készítjük, friss szalsza szósszal. Majd a Latin-Amerikában mindenütt megtalálható empanadas-t (kb. sült pite) készítjük: ezúttal chile-i verzióban: a kulcs a frissen gyúrt tészta és marha hátszín – speciálisan fűszerezve. Zárásnak az „ég” pudingját készítjük, sűrített tejből - egészen érdekes textúrával.

MENÜ

  • Pisco sour / Dél-Amerikai klasszikus Pisco koktél
  • Paila marina / Tengeri halleves Chiléből
  • Ceviche / Lime lében marinált hal, édesburgonya és kukorica körettel
  • Pebre verde chileno / Chilei zöld chili salsa
  • Empanadas de pino / Töltött, marhahúsos táska
  • Budin del cielo / Karamellás tejpuding

KIÍRT ALKALMAK

2024. december. 28. - szombat
16:00 - 19:00 Bécsi út

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás