Dél-Afrika ízei
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Annak ellenére, hogy közel 2 milliárd ember lakik az afrikai kontinensen, a világ kulináris forgatagában mégis alulreprezentált. Pedig az afrikai konyhák gazdagok és sokszínűek, kontinensnyi változatosságot kínálnak: különféle gabonafélék, húsok, halak és zöldségek sorakoznak egy-egy jellegzetes alapanyag és fűszerezés mentén. Néhány étel ízvilága megosztó lehet, és talán érthető, miért nem terjedt el szélesebb körben, míg más fogások igazán kiválóak, és sokkal ismertebbek lehetnének. Ma estére ezekből az utóbbiakból hoztunk egy válogatást – kulináris utazásra hívva Dél-Afrikába, hogy felfedezzük a helyi ízek és a holland/búr, angol, indiai, valamint indonéz hatások találkozását.
MENÜ
- Peri-peri chicken / Dél-afrikai grill csirke
- Bobotie / Fűszeres, rakott vagdalthús
- Chakalaka sambal / Zöldséges ragu, sárga rizzsel
- Cape malay Malva pudding / Lekváros piskóta vanília szósszal
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.