Dél-India ízei

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Az indiai konyha nem egységes, a régiók eltérő konyháit foglalja magába. Mivel nagy területről beszélünk, így a régiók főzési szokásait a természeti viszonyok, a klíma, illetve a vallási / társadalmi hagyományok alakították ki, egyes esetekben jelentős eltérést mutatva egymástól. Ezen a kurzuson az ország déli részének konyhájával ismerkedünk, ahol a trópusi/szubtrópusi éghajlat a jellemző, itt az ízek határozottak, csípősek. Készítünk egy klasszikus madras-i (mai nevén:chennai) szupererős csirke curryt, egy zöldséges curryt sok kókusztejjel, köretként sáfrányos rizst és egy chutneyt friss kókuszreszelékből, a végén pedig egy olajban sütött, indiai fűszeres banán.

MENÜ

  • Cabbage-carrot thoran / Keralai káposztás száraz curry
  • Coconut chutney / Kókusz chutney
  • Saffron rice / Sáfrányos rizs
  • Coconut vegetable curry / Kókuszos zöldséges curry
  • Chicken Madras curry / Madras csirke curry
  • Kerala Pazham Pori / Keralai sült banán

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás

Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…