Dél-India ízei

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Az indiai konyha nem egységes, a régiók eltérő konyháit foglalja magába. Mivel nagy területről beszélünk, így a régiók főzési szokásait a természeti viszonyok, a klíma, illetve a vallási / társadalmi hagyományok alakították ki, egyes esetekben jelentős eltérést mutatva egymástól. Ezen a kurzuson az ország déli részének konyhájával ismerkedünk, ahol a trópusi/szubtrópusi éghajlat a jellemző, itt az ízek határozottak, csípősek. Készítünk egy klasszikus madras-i (mai nevén:chennai) szupererős csirke curryt, egy zöldséges curryt sok kókusztejjel, köretként sáfrányos rizst és egy chutneyt friss kókuszreszelékből, a végén pedig egy főzött répás édességet is.

MENÜ

  • Coconut chutney / Kókusz chutney
  • Saffron rice / Sáfrányos rizs
  • Coconut vegetable curry / Kókuszos zöldségcurry
  • Chicken Madras curry / Madras csirke curry
  • Carrot halwa / Répás puding desszert

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre az alkalomra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V