Dél-India ízei
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Az indiai konyha nem egységes, a régiók eltérő konyháit foglalja magába. Mivel nagy területről beszélünk, így a régiók főzési szokásait a természeti viszonyok, a klíma, illetve a vallási / társadalmi hagyományok alakították ki, egyes esetekben jelentős eltérést mutatva egymástól. Ezen a kurzuson az ország déli részének konyhájával ismerkedünk, ahol a trópusi/szubtrópusi éghajlat a jellemző, itt az ízek határozottak, csípősek. Készítünk egy klasszikus madras-i (mai nevén:chennai) szupererős csirke curryt, egy zöldséges curryt sok kókusztejjel, köretként sáfrányos rizst és egy chutneyt friss kókuszreszelékből, a végén pedig egy olajban sütött, indiai fűszeres banán.
MENÜ
- Cabbage-carrot thoran / Keralai káposztás száraz curry
- Coconut chutney / Kókusz chutney
- Saffron rice / Sáfrányos rizs
- Coconut vegetable curry / Kókuszos zöldséges curry
- Chicken Madras curry / Madras csirke curry
- Kerala Pazham Pori / Keralai sült banán
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.
HASHTAGIFY
Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…