Gasztromozi: Nagymenők - olasz amerikai est

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Chefparade Film és Gasztroklub - a gasztronómia és a film találkozása, egy 2.0-s mozi és főzősuli érzés. Havonta egyszer egy vasárnap este keretein belül, az adott filmhez kapcsolodó vagy abban szereplő ételsort közösen megfőzzük, majd ezeket a finomságokat kényelmesen elhelyezkedve, karfás fotelekben fogyasztjuk, miközben indul a film vetítése. Annyiban más, mint hagyományos főzőkurzusunk, hogy a menü elkészítése közösen zajlik: 2-3 fős csapatokban készítünk el egy-egy fogást az egész társaság részére, majd tálalunk és indítjuk a filmnézéssel egybekötött vacsorát! Kb. 1,5 óra főzés + kb. 2óra mozizás - falatozás!

Nagymenők (Goodfellas), 1990, Filmdráma/Krimi, 148 perc

Martin Scorsese egyik legjobb alkotása ez a gengszter film, ami nem kis szó ismervén filmográfiáját, és attól függetlenül, hogy 6 Oscar-jelöléséből csak egy díjat tudott megnyerni Joe Pescinek köszönhetően a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. A film egy tipikusnak nevezhető gengszter sztori, ami Henry Hill felemelkedéséről és bukásáról szól, miközben betekintést láthatunk a new yorki olasz-amerikai alvilág életébe, működésébe az 1955 és 1980 közötti időszakban.

A film eredeti nyelven, magyar felirattal kerül vetítésre!

MENÜ

  • Panzanella / Toszkán kenyérsaláta
  • Buffalo chicken wings / Fűszeres csirkeszárnyak
  • Baked ziti macaroni, cheese, sausage / Sült ziti makaroni, sajt, kolbász
  • Meatball and marinara / Paradicsomszószos húsgolyók
  • New York cheesecake / Amerikai sajttorta

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre az alkalomra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V