Hentesműhely
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Műhelyünkben a hentes szakma legmélyebb bugyraiba nyerünk betekintést. Anatómiai ismereteket szerzünk, elsajátítjuk a helyes vágástechnikákat, megtanuljuk, hogy hogyan tisztítsuk és készítsük elő a húst, valamint a pácolás, vágás, szárítás és sütés is része lesz az ismerkedésnek. Természetesen nem csak elméleti tudásra teszünk szert, főzünk-sütünk és kiváló húsos recepteket válogattunk hozzá. A foglalkozás első részében hentes kollégánk vezetésével merülünk el a hentes szakma tudományában, a második részben pedig a friss alapanyagokból főzünk/sütünk.
Figyelem! Ez a foglalkozás többi kurzusainktól eltérően 16 fős, 4 órás és a menüt 4-5 fős csapatokban készítjük el. A kurzus tartalmaz - az ételek mellett - fejenként kb. 1 kg nyers tőkehúst otthoni felhasználásra.
Figyelem! Ez a foglalkozás többi kurzusainktól eltérően 16 fős, 4 órás és a menüt 4-5 fős csapatokban készítjük el. A kurzus tartalmaz - az ételek mellett - fejenként kb. 1 kg nyers tőkehúst otthoni felhasználásra.
MENÜ
- Shepherd's pie / Angol húsos pite
- Pork and bacon jambalaya / Cajun fűszeres rizottó, sertés, bacon
- Slow-roasted pork belly, chili jam, grilled vegetables / Hasaalja, chili jam, sült zöldségek
- Pork loin & tenderloin / Sertésszűz és karaj, zöldborsmártás, steak burgonya
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.