Indonézia

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Az indonéz konyha sokszínű és komplex: arab, indiai, kínai hatások egyaránt alakították - nem beszélve arról, hogy ez a hatalmas ország közel 6000 lakott szigetből áll, ahol majdnem mindenütt megtalálhatók az egyedi sajátosságok. Ma kedvenc fogásainkat hoztuk el, amelyek - úgy véljük - legjobban alkalmazkodnak az európai ízléshez és amelyek alapanyagai is beszerezhetők. A legismertebb és legnépszerűbb nemzeti ikonikus fogással kezdünk: a Nasi Goreng, wokban sült rizs paradicsom szósszal, tojással és zöldségekkel. Utána egy Java szigetéről származó saláta jön: Gado Gado sok zöldséggel, rákszirommal, mogyorós saté szósszal. Főételünk Bali szigetéről chicken kare (azaz csirke curry) friss sárga fűszerpasztával és helyi roti canai kenyérrel. Ugyan édeskések (is) az ízek, de ha kívánnánk desszertet, az is lesz: a kínai eredetű onde-onde, amihez ragadós rizsből és édes bab töltelékből formázunk labdácskákat és forró olajban sütjük ki.

MENÜ

  • Gado-gado salad / Indonéz zöld-fehér saláta
  • Nasi goreng / Indonéz sült rizs
  • Kare ayam / Indonéz csirke curry
  • Onde-Onde / Rizsgolyók, pálmacukor
  • Roti Canai / Indonéz lepény

KIÍRT ALKALMAK

2023. március. 27. - hétfő
18:00 - 21:00 Páva utca
2023. április. 17. - hétfő
18:00 - 21:00 Páva utca

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

A kurzuson minden résztvevő vendégünk az első italra (1 pohár bor, 1 üveg sör vagy 1 üdítő). Minden további italfogyasztás, itallap alapján a kurzus után fizetendő a szakácsunknál, vagy lehetőség van Prémium italcsomagot 3990 Ft korlátlan fogyasztással is vásárolni.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak