Indonézia
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Az indonéz konyha sokszínű és komplex: arab, indiai, kínai hatások egyaránt alakították - nem beszélve arról, hogy ez a hatalmas ország közel 6000 lakott szigetből áll, ahol majdnem mindenütt megtalálhatók az egyedi sajátosságok. Ma kedvenc fogásainkat hoztuk el, amelyek - úgy véljük - legjobban alkalmazkodnak az európai ízléshez és amelyek alapanyagai is beszerezhetők. A legismertebb és legnépszerűbb nemzeti ikonikus fogással kezdünk: a Nasi Goreng, wokban sült rizs paradicsom szósszal, tojással és zöldségekkel. Utána egy Java szigetéről származó saláta jön: Gado Gado sok zöldséggel, rákszirommal, mogyorós saté szósszal. Főételünk Bali szigetéről chicken kare (azaz csirke curry) friss sárga fűszerpasztával és helyi roti canai kenyérrel. Ugyan édeskések (is) az ízek, de ha kívánnánk desszertet, az is lesz: a kínai eredetű onde-onde, amihez ragadós rizsből és édes bab töltelékből formázunk labdácskákat és forró olajban sütjük ki.
MENÜ
- Gado Gado / Indonéz saláta mogyorószósszal
- Nasi goreng / Indonéz sült rizs
- Kare ayam / Indonéz csirke curry
- Roti Canai / Indonéz lepény
- Onde-Onde / Rizsgolyók, pálmacukorral
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.
Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…