Kelet-Toszkán finomságok

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Ezt a menüsort Cortona ódon városkájában sajátítottuk el, melyet Frances Mayes: Napsütötte Toszkána c. könyvéből is sokan ismerhettek. Cortonában, Umbria és Toszkána határán is szeretik a tradíciókat és nem változtatnak azon, ami már évtizedek óta bevált. Így ez a menüsor is tartalmazza a helyi klasszikusokat, úgy mint a csirkemájas előételt, egy remek húsos ragut és a gnudit, azaz a "meztelen" spenótos ricottás galuskát, amelyet paradicsom szósszal tálalunk. Végül a desszert környékén az is kiderül, hogy ez a krémes finomság miért az "angol leves" elnevezést kapta. Ugye velünk tartasz?

MENÜ

  • Crostini neri / Májas pirítós
  • Gnudi toscani con ricotta e spinaci / Toszkán tészta ricottából és spenótból
  • Pollo in fricassée / Csirke fricassée, vargányagomba
  • Zuppa inglese / Babapiskóta, cseresznyelikőr, vaníliakrém - pohárban

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre az alkalomra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

HASHTAGIFY

H
K
SZE
CS
P
SZO
V