Klasszikus francia desszertek
 
                            Időtartam:
                                                
                                                                                                            3 óra
                                                                                                    
                                            
                                                                            
                                                                            Létszám: 8 fő
                                                                                                                Technikai nehézség:
                                                                                                                Alapanyag használat:
                                                                                                                Kulturális mélység:
                                                                                                        
                            Miért Franciaország a világ egyik cukrász nagyhatalma? Évszázados hagyomány? Kifinomult kidolgozás? Minőségi alapanyagok? A végtelennek tűnő francia desszert választékból négy ikonikust választottuk ki - és remélhetőleg meglátjuk, hogy a csillogó cukrászdák fényes világa mellett az otthoni sütemények is lehetnek legalább olyan légiesek és elegánsak, mintha a sarki "patisserie"-ből hoznánk. Az alapreceptek elsajátításán túl a különböző ízesítési lehetőségekre is kapunk ötleteket. Készítünk egy hideg csokoládé mousse-t, amihez könnyed és elegáns habot keverünk, felfedjük a crème brulee főzésének fortélyait, majd kifordítjuk Tatin nővérek almás süteményét. Végül a crépe suzette palacsintát a hagyományos recept alapján megbolondítjuk alkohollal és flambírozunk.
                                                            
                    MENÜ
- Tarte Tatin / Fordított almatorta
- Crepe Suzette / Flambírozott palacsinta
- Creme brulée / Hideg vaníliakrém, ropogós karamell réteg
- Mousse au chocolat, praline, sauce aux cerises / Csokoládé mousse, praliné, meggy
KIÍRT ALKALMAK
                                                    2025. november. 23. - vasárnap
                                                
                                                11:00 - 14:00
                                                
                                                                                                                                                                        Bécsi út
                                                                                                                                                                                                                                                                            Magyarul  tartjuk
                                                                                                    
                                            HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy szabadul fel hely.
Könyvajánlatunk a kurzushoz
                    Chefparade, nem csak gyerekszakácskönyv
                
                
                    Ebből a kurzusból 3 recept is szerepel a "Chefparade, nem csak gyerekszakácskönyv" c. könyvünkben.
                
            
            Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…
        
    
 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        