Klasszikus francia desszertek

Időtartam: 3 óra
Létszám: 8 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Miért Franciaország a világ egyik cukrász nagyhatalma? Évszázados hagyomány? Kifinomult kidolgozás? Minőségi alapanyagok? A végtelennek tűnő francia desszert választékból négy ikonikust választottuk ki - és remélhetőleg meglátjuk, hogy a csillogó cukrászdák fényes világa mellett az otthoni sütemények is lehetnek legalább olyan légiesek és elegánsak, mintha a sarki "patisserie"-ből hoznánk. Az alapreceptek elsajátításán túl a különböző ízesítési lehetőségekre is kapunk ötleteket. Készítünk egy hideg csokoládé mousse-t, amihez könnyed és elegáns habot keverünk, felfedjük a crème brulee főzésének fortélyait, majd kifordítjuk Tatin nővérek almás süteményét. Végül a crépe suzette palacsintát a hagyományos recept alapján megbolondítjuk alkohollal és flambírozunk.

MENÜ

  • Tarte Tatin / Fordított almatorta
  • Crepe Suzette / Flambírozott palacsinta
  • Creme brulée / Hideg vaníliakrém, ropogós karamell réteg
  • Mousse au chocolat, praline, sauce aux cerises / Csokoládé mousse, praliné, meggy

KIÍRT ALKALMAK

2024. szeptember. 14. - szombat
10:00 - 13:00 Bécsi út

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás

Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…