La Cucina Napoletana

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
A Nápolyi Öbölben, a Vezúv árnyékában, Capri és Sorrento szomszédságában született ez a menüsorunk. Campania tartomány legikonikusabb ételével indítunk: az igazi Caprese salátával, ami eredeti bivaly-mozzarella nélkül értelmezhetetlen lenne. Aztán elkészítjük a mára már Olaszország szerte ismert és méltán népszerű klasszikust: sült padlizsánszeletek sok paradicsommal és a biztonság kedvéért rengeteg parmezánnal. A főétel - az ott egyik leggyakrabban használt húsból - borjúból készül majd, melynek ízesítésén az arab hatások köszönnek vissza, ehhez a sült burgonya köret viszont már a francia hódoltság hatásait tükrözi. Egyszóval egy elképesztően izgalmas, mégis olasz ízkavalkáddal várunk Benneteket, és ha ügyesek leszünk, még egy szuper ricottás linzertorta is összeáll.

MENÜ

  • Insalata Caprese / Caprese saláta
  • Parmigiana di melanzane / Sült rakott padlizsán, sok paradicsommal, sajttal
  • Gatto’ di Patate / Nápolyi sült burgonyapüré
  • Braciole di manzo alla napoletana / Sült borjúszelet nápolyi módra
  • La pastiera napoletana / Ricottás krémtorta

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre az alkalomra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V