La Cucina Napoletana
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
A Nápolyi Öbölben, a Vezúv árnyékában, Capri és Sorrento szomszédságában született ez a menüsorunk. Elkészítjük a mára már Olaszország szerte ismert és méltán népszerű klasszikust: sült padlizsánszeletek sok paradicsommal és a biztonság kedvéért rengeteg parmezánnal. A főétel - az ott egyik leggyakrabban használt húsból - borjúból készül majd, melynek ízesítésén az arab hatások köszönnek vissza, ehhez a sült burgonya köret viszont már a francia hódoltság hatásait tükrözi. Egyszóval egy elképesztően izgalmas, mégis olasz ízkavalkáddal várunk Benneteket, és ha ügyesek leszünk, még egy szuper ricottás linzertorta is összeáll.
MENÜ
- Parmigiana di melanzane / Sült rakott padlizsán, sok paradicsommal, sajttal
- Gatto’ di Patate / Nápolyi sült burgonyapüré
- Braciole di manzo alla napoletana / Sült borjúszelet nápolyi módra
- Torta di ricotta / Ricottás krémtorta
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.