La Cucina Siciliana
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Szicília, az olasz konyha "kamrája". Itt minden megterem, ami északon az éghajlat miatt nem: egzotikus citrusok, számtalan friss zöldség, de még mandula ültetvények is találhatók errefelé. Kultúrájában és konyhájában fellelhetőek a görög, római, spanyol és arab/afrikai hatások is. Ma a régió két főszereplőjét emelnénk ki: arancini rizsgolyó, amit megmaradt rizsből formázunk és sütünk ki, illetve a caponata padlizsánragu, amit minden szicíliai saját recept alapján készít, mi is kikísérleteztük a sajátunkat. Lesz egy szuper édeskömény salátánk is, valamint egy kardhal steak „salmoriglio” öntettel.
MENÜ
- Insalate Taormina / Saláta naranccsal, édesköménnyel
- Caponata / Szicíliai padlizsánragu
- Arancini / Töltött, sült rizsgolyókrokett
- Pesce spada al salmoriglio / Kardhal salmoriglio öntettel
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.