La Cucina Siciliana

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Szicília, az olasz konyha "kamrája". Itt minden megterem, ami északon az éghajlat miatt nem: egzotikus citrusok, számtalan friss zöldség, de még mandula ültetvények is találhatók errefelé. Kultúrájában és konyhájában fellelhetőek a görög, római, spanyol és arab/afrikai hatások is. Ma a régió két főszereplőjét emelnénk ki: arancini rizsgolyó, amit megmaradt rizsből formázunk és sütünk ki, illetve a caponata padlizsánragu, amit minden szicíliai saját recept alapján készít, mi is kikísérleteztük a sajátunkat. Lesz egy szuper édeskömény salátánk is, valamint egy kardhal steak „salmoriglio” öntettel. Zárásnak megkíséreljük a legdurvábbat: Cassata, azaz ricotta torta sok aszaltgyümölccsel és mandulapasztával.

MENÜ

  • Insalate Taormina / Saláta naranccsal, édesköménnyel
  • Caponata / Szicíliai padlizsánragu
  • Arancini / Töltött, sült rizsgolyókrokett
  • Pesce spada al salmoriglio / Kardhal salmoriglio öntettel

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre az alkalomra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V