La Cucina Siciliana

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Szicília, az olasz konyha "kamrája". Itt minden megterem, ami északon az éghajlat miatt nem: egzotikus citrusok, számtalan friss zöldség, de még mandula ültetvények is találhatók errefelé. Kultúrájában és konyhájában fellelhetőek a görög, római, spanyol és arab/afrikai hatások is. Ma a régió két főszereplőjét emelnénk ki: arancini rizsgolyó, amit megmaradt rizsből formázunk és sütünk ki, illetve a caponata padlizsánragu, amit minden szicíliai saját recept alapján készít, mi is kikísérleteztük a sajátunkat. Lesz egy szuper édeskömény salátánk is, valamint egy kardhal steak „salmoriglio” öntettel.

MENÜ

  • Insalate Taormina / Saláta naranccsal, édesköménnyel
  • Caponata / Szicíliai padlizsánragu
  • Arancini / Töltött, sült rizsgolyókrokett
  • Pesce spada al salmoriglio / Kardhal salmoriglio öntettel

KIÍRT ALKALMAK

2024. július. 23. - kedd
18:00 - 21:00 Bécsi út

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás