Meze-mánia: balkán falatok

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A meze nagyjából azt jelenti, hogy étvágygerjesztő falatka vagy előétel. Ugyan a meze kultúra epicentruma a Földközi-tenger keleti vidéke, de északabbra, a Balkán-félszigeten is szokás kis adagokban, egymással megosztva, falatkázósan étkezni. Ma ilyen külön-külön is ízletes, együtt is remek balkáni klasszikusokat fogunk készíteni, mint például a szopszka saláta, a réteslapból készült gibanica, a hagyományos csevap friss lepényben és ajvárral, valamint az igazi szerb cserépedényben sütött bab.

MENÜ

  • Shopska salad / Sopszka saláta
  • Pasulj / Sűrű babfőzelék, zöldségekkel, tarjával, kolbásszal
  • Cevapcici / Grillezett kolbász falatkák
  • Ajvár / Balkáni sült paprikakrém
  • Lepinja / Frissen gyűrt lepény
  • Gibanica sa špinatom / Spenótos-túros szerb rétes

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás