Meze-mania Görögország
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Meze nagyjából azt jelenti étvágygerjesztő falatka, vagy mondjuk előétel. Hasonlóan más mediterrán országokhoz Görögországban is tapasztalható, hogy milyen jól tud esni a délutáni melegben egy ital mellé valami könnyű, valami kevés. Görögföldön a meze kultúra otthon is dívik, de vannak mezedopoleíá-k is, spéci éttermek ahol csak falatkák vannak a menün, de minden tavernának is van vegyes meze tálja. Ezen a kurzuson ezekből adunk ízelítőt: igazi feta, igazi olívabogyók, görög joghurt, fűszerek, paprika, babok és persze friss, görög saláta és tzatziki házi pitával.
MENÜ
- Garides saganaki / Paradicsomos, fetás sült rák
- Keftedes / Görög húsgolyók
- Xoriatiki salad / Görög saláta
- Gigantes plaki / Sült óriás bab paradicsommal
- Fáva / Sárgaborsókrém (Karpathos)
- Tyropita feta / Hagyományos görög lepény
- Tzatziki / Görög joghurtos uborkasaláta
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.