Meze-mánia - vegán különkiadás
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Ezt a kurzust két népszerű trend találkozása ihlette, egyrészről az egymással megosztva, közös tányérokból falatkázás kultúrája, másrészt az igény a vegán életformára, étkezésre. Ez a találkozás azonban nem erőltetett: a Földközi-tenger keleti vidékén, a mai Közel-Keleten évszázados hagyománya van enni „vegánul és falatkákat”. Sőt, valójában akkor lenne nehezebb dolgunk, hogy valami ne friss, ne zöldséges legyen. Mai lakománkhoz salátákat, mártogatósokat, remek egytálételeket hoztunk: egy-két klasszikust némiképp újra gondolva, illetve olyan fogásokat, amelyek még kevésbé ismertek itthon. Legyetek vendégeink egy igazán gazdag meze körutazásra Izraeltől Libanon és Szírián át Jordániáig.
MENÜ
- Tabbouleh / Friss saláta, kuszkusz
- Za’atar toasted seed mix / Pirított magkeverék za’atar fűszerrel
- Yellow hummus / Sárga hummusz
- Damascus kibbeh / Szír, sült burgonyás bulgurgolyók, paradicsomos szószban
- Rice and vegetable fatteh / Fűszeres rizspilaf sült padlizsánnal
- Cauliflower couscous / Karfiol kuszkusz
- Muhammara / Paprikapasztás közel-keleti diókrém
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.