Meze-mánia - vegán különkiadás

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Ezt a kurzust két népszerű trend találkozása ihlette, egyrészről az egymással megosztva, közös tányérokból falatkázás kultúrája, másrészt az igény a vegán életformára, étkezésre. Ez a találkozás azonban nem erőltetett: a Földközi-tenger keleti vidékén, a mai Közel-Keleten évszázados hagyománya van enni „vegánul és falatkákat”. Sőt, valójában akkor lenne nehezebb dolgunk, hogy valami ne friss, ne zöldséges legyen. Mai lakománkhoz salátákat, mártogatósokat, remek egytálételeket hoztunk: egy-két klasszikust némiképp újra gondolva, illetve olyan fogásokat, amelyek még kevésbé ismertek itthon. Legyetek vendégeink egy igazán gazdag meze körutazásra Izraeltől Libanon és Szírián át Jordániáig.

MENÜ

  • Tabbouleh / Friss saláta, kuszkusz
  • Za’atar toasted seed mix / Pirított magkeverék za’atar fűszerrel
  • Yellow hummus / Sárga hummusz
  • Damascus kibbeh / Szír, sült burgonyás bulgurgolyók, paradicsomos szószban
  • Rice and vegetable fatteh / Fűszeres rizspilaf sült padlizsánnal
  • Cauliflower couscous / Karfiol kuszkusz
  • Muhammara / Paprikapasztás közel-keleti diókrém

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás