Nyugat-Afrika ízei
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Annak ellenére, hogy közel 2 milliárd ember lakik az afrikai kontinensen, a világ kulináris forgatagában mégis alulreprezentált. Pedig az afrikai konyhák gazdagok és sokszínűek, kontinensnyi változatosságot kínálnak: különféle gabonafélék, húsok, halak és zöldségek sorakoznak egy-egy jellegzetes alapanyag és fűszerezés mentén. Néhány étel ízvilága megosztó lehet, és talán érthető, miért nem terjedt el szélesebb körben, míg más fogások igazán kiválóak, és sokkal ismertebbek lehetnének. Ma estére ez utóbbiakból, a nagyon finomakból hoztuk egy ízelítőt – kulinárisan körbejárva Nyugat-Afrikát: Nigéria, Kamerun és Ghána vidékét.
MENÜ
- Okra soup / Okra leves
- Chicken gizdodo, jollof rice, plantain / Csirkeragu jollof rizs és főzőbanán chips
- Poundo yam / Yam gyökér gombóc
- Puff puff, doughnut / Puff puff, fánk
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.