Orosz levesek és palacsinták

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Ha valaki járt Oroszországban, vagy vendégségben oroszoknál egyetértek velünk: ebben a két rész-műfajban igazán nagyot alkottak. Azt merjük gondolni, hozzánk magyarokhoz közel állnak mind a remek levesek, mind az ízletes palacsinták. Ma este felderítjük, hogy mitől ilyen gazdagok és egyben kifinomultak az orosz levesek (a céklás/káposztás/marhahúsos borscs, a sonkás/uborkás/savanykás szoljanka, vagy a kefírrel/kvázzal/zöldfűszerekkel készült kevert okroska) és mitől olyan finomak és lágyak a palacsinták (a tésztájában túrókrémes szirnyiki, a kefírrel-joghurttal készült oladuszki, vagy a hajdinalisztes és kelesztett blini).

MENÜ

  • Solyanka / Orosz savanykás marhahúsleves
  • Borsch soup / Orosz céklaleves, marhahús, zöldségek
  • Okroska / Friss tavaszi saláta, hónapos retek, tojás
  • Blini / Orosz kelt palacsinta, lazac, kapor
  • Oladuski / Puha kefíres palacsinta, édes tejföl
  • Szirniki / Édes túrófánk

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

2022. január. 15. - szombat
14:00 - 17:00 Páva utca

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V