Pastaparádé – dél-olasz különkiadás

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Tésztarajongók figyelem! Bemutatjuk pastaparádé sorozatunk dél-olasz verzióját. Friss, kézzel gyúrt tésztákkal dolgozunk majd, ismerkedünk a különböző olasz lisztfajtákkal, hagyományos technikákkal. Focaccia barase – egy pugliai kenyérféle, amely akár otthon, saját sütőnkben is könnyen elkészíthető. Ricottás gnocchi, burgonyával készült társával ellentétben kevésbe lett népszerű, noha sokkalta könnyebb elkészíteni. A gnocchihoz egy hamisítatlan toszkán paradicsomszószt főzünk, soffrito alapon. Végül pedig semolina lisztet használva – tojás nélkül – cavatelli tésztát gyúrunk, amit tejszínes-fenyőmagos cukkini raguval és petrezselyem pestoval tálalunk.

MENÜ

  • Focaccia barese / Dél-olasz focaccia koktél paradicsommal és oregánóval
  • Ricotta gnocchi, sugo al pomodoro / Ricotta gnocchi, paradicsomos soffritto
  • Cavatelli con crema di pinoli e zucchine / Cavatelli, tejszínes-fenyőmagos cukkini szósz

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre az alkalomra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V