Regionális Kínai Konyha: Peking
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Hihetetlen de Kína hatalmas fővárosa, Peking nem egyike a nagy kínai konyháknak, a közelebbi és távolabbi környékről adaptálódtak a kedvenc fogások. Az észak-kínai konyha nehéz és nagyon ízes, intenzív a szójaszósz, ecet, fokhagyma, gyömbér és a babpaszta használata. Népszerűek a levesek, tészták, sok a hús, főleg sertéshús az ételekben. Ma este késztünk egy klasszikus levest, egy darált húsos tészta-ételt, és egy érdekes desszertet is. De főszerepben a híres pekingi kacsa lesz, amelynek séfparadés receptjét hosszas kísérletezés után háziasítottuk és tettünk főzőiskola kompatibilissé.
MENÜ
- Chinese hot and sour soup / Kínai erős-savanyú leves
- Zha jiang mian / Darált hús szójababpasztával és tésztával
- Peking duck thighs and mandarin pancakes / Pekingi kacsacomb és mandarin palacsinta
- Xiao Kou Zao / Ropogós szezámgolyók
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.