Regionális Kínai Konyha: Peking

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Hihetetlen de Kína hatalmas fővárosa, Peking nem egyike a nagy kínai konyháknak, a közelebbi és távolabbi környékről adaptálódtak a kedvenc fogások. Az észak-kínai konyha nehéz és nagyon ízes, intenzív a szójaszósz, ecet, fokhagyma, gyömbér és a babpaszta használata. Népszerűek a levesek, tészták, sok a hús, főleg sertéshús az ételekben. Ma este késztünk egy klasszikus levest, egy darált húsos tészta-ételt, és egy érdekes desszertet is. De főszerepben a híres pekingi kacsa lesz, amelynek séfparadés receptjét hosszas kísérletezés után háziasítottuk és tettünk főzőiskola kompatibilissé.

MENÜ

  • Hot and sour soup / Erős-savanyú leves
  • Zha jiang mian minced pork noodles / Darált hús szójababpasztával és tésztával
  • Homemade Peking duck and mandarin pancakes / Pekingi kacsa és mandarin palacsinta
  • Xiao Kou Zao / Ropogós szezámgolyók

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre az alkalomra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

HASHTAGIFY

H
K
SZE
CS
P
SZO
V