Regionális Kínai Konyha: Peking

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Hihetetlen de Kína hatalmas fővárosa, Peking nem egyike a nagy kínai konyháknak, a közelebbi és távolabbi környékről adaptálódtak a kedvenc fogások. Az észak-kínai konyha nehéz és nagyon ízes, intenzív a szójaszósz, ecet, fokhagyma, gyömbér és a babpaszta használata. Népszerűek a levesek, tészták, sok a hús, főleg sertéshús az ételekben. Ma este késztünk egy klasszikus levest, egy darált húsos tészta-ételt, és egy érdekes desszertet is. De főszerepben a híres pekingi kacsa lesz, amelynek séfparadés receptjét hosszas kísérletezés után háziasítottuk és tettünk főzőiskola kompatibilissé.

MENÜ

  • Chinese hot and sour soup / Kínai erős-savanyú leves
  • Zha jiang mian minced pork noodles / Darált hús szójababpasztával és tésztával
  • Peking duck leg and mandarin pancakes / Pekingi kacsacomb és mandarin palacsinta
  • Xiao Kou Zao / Ropogós szezámgolyók

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás