Street Food Turkey

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Törökország is igazi street-food ország, de hisz ezt mindannyian sok éve tapasztalhatjuk látva milyen népszerűek lettek pl. a budapesti döneres-kebabos gyorsétkezdék. Ma képzeletben elvegyülünk Isztanbul, Ízmir vagy Antalya utcák forgatába - megtudjuk miben más és miben több az ottani kínálat az ittenitől - és általban sokat hallhatunk az ország gasztrokultúrájáról. Autentikus utcai fogásokból válogattunk össze nektek egy menüre valót. Egy spéci burek (böreg) fogással kezdünk, Sigara Böreği sajttal töltött egyfajta török „tavaszi tekercs”. Főfogásunk a híres "gőzölt és puha" islak hamburger lesz, darált borjhússal és igazi török paradicsomszósszal. Lesz friss kenyérgyúrás is, kétféle padlizsános saláta, valamint a szuperfinom desszert megasztár a lokma szirupos fánk.

MENÜ

  • Cig köfte / Török bulgur-köfte
  • Sigara Böreği / Feta sajttal töltött ropogós rolók
  • Islak burger / Török gőzölt burger
  • Susamlı tırnak pide / Szezámmagos házi készítésű pidekenyér
  • Yogurtlu patlican salatasi / Török joghurtos padlizsánsaláta
  • Tahinli patlıcan salatası / Tahinis padlizsánsaláta
  • Lokma / Török fánk

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás