Török megaklasszikusok
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Ha az interneten keresünk a legismertebb török ételek után, biztosan találunk simit, vöröslencse levest, pide-t, sült rizspudingot és valamilyen padlizsános fogást. Törökországban minden régió saját alapanyagokkal és főzési technikákkal rendelkezik, de ezek az ételek szerte az országban megtalálhatóak, akár eltérő receptek alapján is. Ezek az ételek nemcsak az isztambuli ízeket idézik, de az egész ország gasztronómiáját képviselik. Elkészítésükhöz olyan alapanyagokat használnak, amelyek a magyar konyhában ritkák, de a török konyhában elengedhetetlenek, mint például a padlizsán, olívabogyó, paprikapaszta, vöröslencse, menta vagy római kömény.
MENÜ
- Ezogelin çorbası / Vöröslencse leves
- Simit / Szezámmagos karika
- Yogurtlu patlican salatasi / Török joghurtos padlizsánsaláta
- Pide / Húsos és zöldolívás-diós török pizza
- Sütlaç / Török sült tejberizs
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.