Török megaklasszikusok

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Ha rákeresünk az interneten, hogy mik a legismertebb török ételek, egészen biztos, hogy a simit, a vöröslencse leves, a pide, a sült rizspuding és valamilyen padlizsános étel helyet fog kapni a listán! Törökország hatalmas és minden régiójának megvannak a saját különleges alapanyagai, főzési technikái, de az ebben a menüben felsorolt ételek az ország minden szegletében megtalálhatóak, még ha picit eltérő recept alapján készülnek is. Olyan fogásokat gyűjtöttünk egy csokorba, amelyek nem csak a nyüzsgő isztambuli utcák ízvilágát hozzák vissza, de egész Törökországot szimbolizálják, ráadásul elkészítésük során számos olyan alapanyaggal ismerkedhetünk meg, amelyeket a magyar konyhában ritkán használunk, a török gasztronómiában viszont megkerülhetetlenek, legyen ilyen, a padlizsán, az olívabogyó, a paprikapaszta, a vöröslencse, a menta vagy a római kömény!

MENÜ

  • Ezogelin çorbası / Vöröslencse leves
  • Simit / Szezámmagos karika
  • Yogurtlu patlican salatasi / Török joghurtos padlizsánsaláta
  • Pide / Húsos és zöldolívás-diós török pizza
  • Sütlaç / Török rizspuding

KIÍRT ALKALMAK

2024. április. 14. - vasárnap
10:00 - 13:00 Bécsi út

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás