Török megaklasszikusok

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Ha az interneten keresünk a legismertebb török ételek után, biztosan találunk simit, vöröslencse levest, pide-t, sült rizspudingot és valamilyen padlizsános fogást. Törökországban minden régió saját alapanyagokkal és főzési technikákkal rendelkezik, de ezek az ételek szerte az országban megtalálhatóak, akár eltérő receptek alapján is. Ezek az ételek nemcsak az isztambuli ízeket idézik, de az egész ország gasztronómiáját képviselik. Elkészítésükhöz olyan alapanyagokat használnak, amelyek a magyar konyhában ritkák, de a török konyhában elengedhetetlenek, mint például a padlizsán, olívabogyó, paprikapaszta, vöröslencse, menta vagy római kömény.

MENÜ

  • Ezogelin çorbası / Vöröslencse leves
  • Simit / Szezámmagos karika
  • Yogurtlu patlican salatasi / Török joghurtos padlizsánsaláta
  • Pide / Húsos és zöldolívás-diós török pizza
  • Sütlaç / Török sült tejberizs

KIÍRT ALKALMAK

2024. július. 25. - csütörtök
18:00 - 21:00 Bécsi út
2024. augusztus. 14. - szerda
18:00 - 21:00 Bécsi út

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás