Ügyfélszolgálat

Gyakori kérdések

Ügyfélszolgálat - Gyakori kérdések

Általános kérdések
 

Főzőiskola, mi ez az egész?
A főzőiskola annyiban különbözik az étteremtől, hogy a résztvevők maguk főzik saját vacsorájukat, amelyet közösen fogyasztanak el. A konyha és az étkező egy nagy közös vendégteret alkot. Nincsenek felszolgálók és szakácsok, pontosabban egy szakács. Ő vezeti az órát a részünkről, aki segít, hogy minden klasszul, flottul menjen. A Chefparade Budapest legrégebbi, legnagyobb és persze legklasszabb főzőiskolája.   


Hogyan főzünk? 
Tematikus főzőestjeink kb. 3-4 óra hosszúak - célszerű a kurzus előtt 10-15 perccel érkezni. A menü 3-5 fogásos, kiscsoportos főzés zajlik, a vendégek párokban főzik le a menüsort. A részvételi díj tartalmazza: minden szűkséges alapanyagot és eszközt, kötényhasználatot, előkészülést és takarítást, egy üdítőt és a nyomtatott recepteket - tehát semmit nem kell hozni a kurzusra. Az ételek a kurzuson elfogyaszthatók és/vagy hazavihetők, amelyhez a dobozokat mi biztosítjuk - illetve örömmel vesszük, ha Ti hoztok 'elviteles dobozokat' otthonról, hogy csökkentsük a műanyag felhasználást. A főzőtanfolyamokon saját alapanyagot és eszközt nem lehet használni.


Kivel főzünk?
Célszerű baráttal,  barátnővel, ismerőssel jönni - mivel az órákon legtöbb esetben párban főzünk. A létszám: min. 5 fő, max. 11 fő helyszíntől függően. (Társkereső főzés, valamint Gasztromozi programjainkon csoportosan főzünk, vagyis 1 csapat 1 fogást készít el mindenki részére, hogy legyen időnk "mozizni" illetve "társt-keresni".)  
Kísérő vagy nézőjegyet nem tudunk biztosítani, így kérjük úgy tervezzétek meg a kurzust, hogy csak a kurzusra regisztrált résztvevőink tudnak a kurzuson/helyszínünkön tartózkodni, 12 évnél kisebb vagy csecsemő gyermeket sem tanácsos magatokkal hoznotok mivel felügyelet nélkül a kurzus veszélyes lehet  számukra illetve a  kurzus időtarta alatt nem lesz kapacitásotok foglalkoztatni őket, mivel főzni fogtok.


Felnőttkurzusok? Gyerekekkurzusok?
Felnőtt óráinkat elsősorban felnőtteknek ajánljuk, de gyermekeket felnőtt felügyelettel a kurzus nehézségi fokától függően (12 éves kortól) szívesen várunk. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számoljuk fel, kísérő vagy nézőjegyet nem tudunk biztosítani. Gyermekkurzusainkon 6-12 éves kor közötti gyermekeket tudunk fogadni, de az adott kurzus kiírásában megadott korhatár figyelembevételével. Kérünk benneteket vegyétek komolyan a fenti javaslatunkat és kiskorú gyermeket ne regisztráljatok be a kurzusra előzetes egyeztetés nélkül, mivel a kurzuson nem tudunk felelősséget vállalni értük, így fenntartjuk a jogot, hogy felnőtt nélkül nem engedünk be a kurzusra kiskorú résztvevőket!


Létszámkorlát van?
Igen, nyílt (előre meghirdetett) főzőkurzusainkon egyszerre maximum 4 fős társaságokat tudunk fogadni. Ennél több résztvevő esetén privát rendezvényeinkre tudtok árajánlatot kérni a honlapunkon keresztül: http://www.chefparade.hu/egyutt-a-baratokkal
 


Felnőttkurzus árak (Ft):
1 fő / alkalom = 19.990,-
1 fő / 2 alkalom vagy 2 fő / alkalom = 35.990,- 
1 fő / 3 alkalom vagy 3 fő / alkalom = 47.990,- 
1 fő / 4 alkalom vagy 4 fő / alkalom = 59.990,- 
Fenti volumenkedvezmények csak egyidejű jelentkezés, illetve vouchervásárlás esetén érvényesíthetők.


Gyerekkurzus árak (Ft):
1 fő / alkalom = 9.990,-
2 fő / alkalom = 17.990,-
3 fő / alkalom = 25.990,-
4 fő / alkalom = 33.990,-
Fenti volumenkedvezmények csak egyidejű jelentkezés esetén érvényesíthetők.
 


Italárak a kurzuson (Ft):
A kurzuson minden résztvevőnk vendégünk az első italra (1 pohár bor, 1 üveg sör vagy 1 coca-cola termék), minden további italfogyasztás, itallap alapján a kurzus után fizetendő a szakácsunknál  vagy vásárolhattok az óra előtt Prémium italcsomagot 3990 Ft korlátlan fogyasztással.
Amennyiben már eleve prémium italcsomaggal érkeztek vagy helyben megvásároljátok, úgy a kurzus időtartama alatt a sör, bor és üditőital fogyasztás korlátlan.
Egyéb részletes árakat ld. a helyszínen az aktuális árlapon. 


Hogyan tudok fizetni?
Az online felületen Bankkártya, OTP Simple Pay vagy Paypal fiókkal. 
Személyesen a Bécsi úti helyszínünkön előre egyeztetett időpontban csak készpénzzel.
OTP és MKB SZÉP kártyát tudunk elfogadni, azonban csak online előleg befizetés opcióval, mivel helyszínen nincs lehetőség kártyával fizetni.
SZÉP kártyás fizetéssel kapcsolatban vett fel velünk a kapcsolatot!Mit jelentenek a nehézségi szintek?
* = könnyű kurzus, bárkinek, kezdőknek is javasolt - "hálás" receptekkel
** = olyanoknak javasolt, akik már otthonosan mozognak a konyhában
*** = nehezebb óra, jellemzően gyakorlottabbaknak szánjuk


Hol vannak pontosan a Chefparade helyszínek?
A kurzusok vegyesen, az alábbi helyszíneken futnak.
Budapest, IX. ker. Páva utca 13.
Budapest, II. ker. Bécsi út 27.
Etyek, Öreghegyi pincesor
Parkolni az utcán lehet, Etyek kivételével, ahol saját parkoló biztosított.
Jelentkezés kurzusra

Hogyan tudok kurzusra jelentkezni az ajándékba kapott voucheremmel?
1.Készíts egy regisztrációt a weboldalunkon.
2.Aktiváld a vouchered.
3.Válaszd ki a kurzust amin szeretnél részt venni.
4.Válaszd ki hány fővel szeretnél részt venni.
5.Válaszd a voucheres fizetést ( a rendszer automatikusan a leghamrabb lejáró, kiválasztott létszámnak megfelelő számú, aktív vouchert hozzárendeli a jelentkezésedhez)
6. Kattints a jelenktezés gombra

Sikeres jelentkezés után a weboldalon felugró ablak jelzi a sikeres jelentkezést és visszaigazoló e-mailt küld a regisztárciókor megadott e-mail címre.

Általában mikor kerülnek kiírásra a kurzusok? Miért csak egy-két hónapra előre láthatók?
A kurzusokat 4-6 héttel megrendezésük előtt írjuk ki, úgy véljük, ez az időtáv, amikor mi is és vendégeink is legjobban tervezni tudják "naptárjukat". A kurzusaink egyébként egész évben zajlanak, nyáron is.


Hogy működik a várólista és az értesítési rendszer?
1. A személyes fiókban be lehet állítani érdeklődési preferencia szerint a kurzusokat. E-mailt küldünk amikor kiírunk valami újat a megjelölt kedvelt "kategóriában".
2. Ha ez túl tág, akkor egy vagy több konrét kurzust is meg lehet jelölni (feliratkozni), ennek kiírásáról szintén kapsz email értesítőt, vagy amikor szabadul fel hely.
3. Ha ki van írva az óra, de nem jó számodra az időpont, vagy jó az időpont, de már nincs szabad hely, akkor arra az adott alkalomra várólistára is lehet jelentkezni. Ha véletlen szabadul fel hely, akkor is jelentkezünk emailben.


Részvétel lemondás vagy módosítás


Vannak-e lemondási lehetőségek?
Kurzus előtt több mint 10 munkanappal történő lemondásra van csak lehetőség - érintsen ez bármennyi főt. Ezt írásban fogadjuk el:  a hello@chefparade.hu email címen.
Mivel a kurzus nem személyhez kötött, tetszőlegesen átruházható másra.
Ha a Chefparade hibájából, vagy technikai okokból elmarad a kurzus, akkor visszafizetjük a kurzus díját, vagy rendelkezésre bocsájtjuk az új, szabad felhasználású vouchert..  


Át lehet-e regisztrálni? 
Hasonlóan a lemondáshoz, átregisztrálásra, csak minimum 10 munkanappal a kurzus előtt van lehetőség, az átregisztrálási kérelmet, írásban fogadjuk el az hello@chefparade.hu email címen.


Jönnénk, csak kevesebben?
Javasoljuk, hogy keressetek valaki mást ahelyett, aki nem tud eljönni. Az "egész csoport" lemondása esetén ugyanazok a feltételek érvényesek, mintha csak 1 fő mondja le.


Egy szabad hely van még, de ketten jönnénk. Van lehetőség a létszám bővítésre?
A kurzusainkat mindig a lehető maximális és optimális létszámra írjuk ki, bővítésre nincs lehetőség. Javasoljuk a várólistára való feliratkozást, vagy olyan kurzusra való jelentkezést, ahol van elég férőhely.

Regisztráltunk egy kurzusra, de csatlakozna hozzánk még egy fő, megoldható a regisztráció kibővítése?
Ha van hely, igen. A további résztvevőnek azonban külön be kell regisztrálni a kurzusra. Jelentkezzen be, és a megjegyzésbe írja be, hogy kikkel szeretne együtt főzni. Volumenkedvezményeink csak egyidejű jelentkezés, illetve vouchervásárlás esetén érvényesíthetők. Főzőkurzusainkon maximum 4 fős társaságokat tudunk fogadni. Ennél több résztvevő esetén privát rendezvényeinkre tudtok árajánlatot kérni a honlapunkon keresztül: http://www.chefparade.hu/egyutt-a-baratokkal


Van egy 1 fős (ajándék)voucherem és jönne velem + 1 fő. Van lehetőség az osztott fizetésre? (pl. voucher + bankkártya)
Különböző fizetési módokkal nincs lehetőség egyszerre regisztrálni. Javasoljuk, hogy külön-külön regisztráljatok be a preferált fietési módokkal, és a megjegyzés rovatba jelzzétek, hogy együtt szeretnétek főzni. Volumenkedvezményeink csak egyidejű jelentkezés, illetve vouchervásárlás esetén érvényesíthetők.


Voucher kérdések


Ajándékba kapott vouchert szeretnék beváltani.
Mivel a jelentkezés regisztrációhoz kötött, a beváltás előtt regisztrálni kell. (Belépés – jobb felső sarok). A regisztrációt, majd belépést követeően https://www.chefparade.hu/hu/voucher/cashing oldalon lehet az ajándékba kapott vouchereket az online profilodba vezetni, majd jelenktezni a kiválasztott kurzusra. Mi azt javasoljuk, minél hamarabb készítsd el a profilod és aktiváld a vouchereid, így bárhonnan, bármikor tudsz jelentkezni akkor is ha a papír alapú ajándékba kapott voucher nincs kéznél vagy már esetleg nincs meg, hiszen az online rendszerben már ott lesz.

Hibaüzenetet kapok az ajándékba kapott voucher beváltásakor.
Amennyiben hibaüzenetet kapsz, kérjük ellnőrizd a profilodban, hogy nem szerepel -e már aktív voucherként az elérhető vouchereim menüpontban, mivel kétszer ugyanazt a kódot nem tudod aktiválni. Amennyiben továbbra is hibaüzenetet kapsz, keresd ügyfélszolgálatunkat.


Hogyan tudok vouchert vásárolni?
A vouchervásárlás regisztrációhoz kötött - a voucher menüpontban lehet megtenni. A voucher nem konkrét kurzusra szól, ezek biankó kuponok, tehát azok tulajdonosa (az ajándékozott) maga döntheti el, hogy melyik kurzusra, mikor szeretné felhasználni - a vásárlástól számított 1 éven belül.

Ajándékba szereném adni, mi a teendő?
Regisztrációt követően, a voucher(ek) megvásárlása után, a fiókodban egyesével, mindegyik saját kóddal rendelkezésre áll(nak). A profilodban menj a vouchereim menüpontra, majd válaszd ki az ajándékozni kívánt vouchert és nyomj, az "ajándékba adom" gombra, ezután a következő három lehetőség közül választhatsz.

1. Email címre továbbítod a Chefparade rendszerén keresztül. 
Ez esetben kérjük, add meg az ajándékozott nevét, email címét, melyre a vouchert küldeni tudjuk. Amennyiben üzenetet is szeretnél a voucherre írni, megteheted. Kérjük, ügyelj rá, hogy pontos email címet adj meg. A voucher egy letölthető PDF linken kerül kiküldésre. Ha az ajándékozott már korábban regisztrált a Chefparade rendszerébe, akkor a kapott voucher automatikusan megjelenik a fiókjában. Ha még nem regisztrált, akkor a voucher beváltásánál kell ezt megtennie és ekkor kerül át a voucher a fiókjába. Amikor a voucher beváltásra kerül, akkor vezetjük ki véglegesen az ajándékozó fiókjából. Amennyiben több vouchert szeretnél ajándékozni, voucherenként kell elküldened.

2. PDF-ben letöltöd, és Te magad döntöd el, hogy mikor, kinek és hogyan adod oda (pl. printelés, emailezés, messenger, stb...)
Itt is lehet személyes üzenetet megadni - akár külön-külön minden egyes voucherre. Az ajándékozottnak felhasználás előtt regisztrálni kell, ez után tudja beváltani a vouchert, illetve jelentkezni a kiválasztott kurzusra. Amikor a voucher beváltásra kerül, akkor vezetjük ki véglegesen az ajándékozó fiókjából.

3. A Bécsi úti Chefparade Kávézóban, előre kiprintelt formában átveszed.
Ez esetben a vásárolt kódot egy előre nyomtatott A6 színes kártyára helyezzük, amit chefparade logózott borítékba teszünk, amire kézzel tudsz egyedi üzenetet is írni. Ebben az esetben is regisztrálni kell az ajándékozottnak felhasználás előtt, ez után tudja beváltani a vouchert a rajta lévő kóddal, illetve jelentkezni a kiválasztott kurzusra. Amikor a voucher beváltásra kerül, akkor vezetjük ki véglegesen a fiókodból.  - Felhívjuk figyelmed, hogy csak a Bécsi úti helyszínünkön tudjuk átadni a nyomtatott vouchereket,  előre egyeztetett időpontban.
   
Nem szeretnék regisztrálni, de Chefparade vouchert szeretnék ajándékba adni!  
Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot, és előre egyeztetett időpontban lehetőséged van  átvenni a Bécsi úti Chefparade Kávézóba és előre kinyomtatott verzióban átveheted. Felhívjuk figyelmed, hogy a helyszínen csak készpénzzel tudsz fizetni, SZÉP kártyával és bankkártyával nincs lehetőség helyszínen fizetni!

Konkrét kurzust nem lehet ajándékba adni?
Vouchereink biankó kuponok, tehát szabadon választott kurzusra felhasználhatóak a vásárlástól számított 1 éven belül. Így az ajándékozott (voucher tulajdonos) maga döntheti el, hogy melyik kurzusra, mikor szeretné felhasználni. Amennyiben mégis beregisztrálnád az ajándékozottat, e-mailben tudsz kérni tőlünk meghívót, amivel átajándékozható az előzetesen kifizetett kurzus.Meddig érvényes a voucher?
Vásárlástól számított 1 évig. Fel nem használt voucher esetén 30 nappal lejárat előtt emlékeztető emailt küldünk a voucher vásárlásakor megadott e-mail címre. A  lejárati időponttól számítva 3 vagy 6 hónappal meg lehet hosszabítani, ennek ára: 1.999,- Ft illetve 3.599,- Ft.  Ezután a voucher nem felhasználható, ezért kérjük kövessétek figyelemmel a voucher lejáratát.

Hogyan tudom a voucherem meghosszabbítani?
A voucher lejárta előtt 30 nappal automata e-mailben küldünkegy értesítő e-mailt a tudnivalókról majd a proilban a vouchereim menüpontban a voucher lejárata egy kattintható link lesz, így simple pay online kártyás fizetéssel tudod rendezni a hosszabbítási díjat, ezután a vouchered újra elérhető a választott hosszabbítási időpontig.

Miért nincs gyerekkurzusokra voucher?
Vouchert csak felnőtt kurzusra adunk. A felnőtt vouchereket fel lehet használni gyerekkurzus jelentkezéskor is, azonban ebben az esetben a voucher árának különbözetét sajnos nem áll módunkban kifizetni.

Felhasználhatom a voucherem egyéb Chefparade programokra is?
A Chefparade voucherek csak és kirázólag a www.chefparade.hu weboldalon elérhető, előre meghírdetett, egy alkalmas főzőkurzusokra érvényesek, illetve azokra az egyéb programokra, ahol ez külön jelezve van.

Nem érvényes és nem beszámítható a Chefparade voucher: privát kurzusokra, házibulira, gyerekzsúrra, céges csapatépítő rendezvényekre, turista főzésekre és a Chefparade által szervezett egyéb programokra ahol külön jelezve van, hogy a voucher nem érvényesíthető. Emailezés probléma 

Nem kapok emailt, mi lehet a probléma?

Kérjük ellenőrizd, hogy véleltenül nem kötött-e ki a spam mappában a levelünk. Ez esetben arra kérünk, hogy "jelöld" meg az általunk küldött domaint nem spamnek (***.chefparade.hu).

Mikor kapok emailt? 
A Chefparade automata rendszere a következő időpontokban küld emailt: kurzusra jelentkezéskor, kurzus előtt pár nappal emlékeztetőt, kurzus után 1 nappal receptet. Ezentúl lehet értesítő email-t kérni (3 félét is), ha egy kurzus kiírásra kerül. Továbbá voucher vásárláskor, vagy ajándékozáskor is küldünk emailt. Ezen felül elektronikus fizetéskor pénzügyi partnereink is küldenek emailt, sms-t: OTP illetve PayPal.

Ételallergia és érzékenység

Kérjük, ha súlyosabb ételallergia és/vagy érzékenység esete áll fenn - telefonálj, emailezz, érdeklődj, mielőtt jelentkezel. A Chefparade próbál segíteni, igyekszük megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra, illetve 1 fős jelentkezés esetén. A négy leggyakoribb ételallergia kategóriát a kurzus szűrőrendszerünkben is elérhetővé tettük, megkönnyítve a tájékozodást és a jelentkezést.

 

 

Fiókbeállítások

A személyes Fiókodban az információkat a következő alrészekre bontottuk:

  • személyes adatok, telefon, email és nyelvbeállítások, 
  • jövőbeli és múltbeli kurzusok, valamint az elvégzett kurzusok és  receptjei,
  • e-hűségkártya, a kurzusokért kapott e-hűségpontokkal,
  • vásárolt és ajándékba kapott voucherek, valamint
  • kurzus értesítő kategóriák beállításai, fel és leiratkozási lehetőség.

Amennyiben e-mail címed módosult, írj ügyfélszolgálatunknak és megváltoztatjuk a profilodhoz tartozó e-mail címed. 


Feldobox élménykártya

A weboldalunkon nincs lehetőség online feldobox utalvánnyal regisztrálni. Kérjük, készíts egy regisztrációt a weboldalunkon és e-mailen küldd el nekünk a feldobox utalványod sorszámát illetve a választott kurzust, ezután mi írunk fel a kurzusra a feldobox utalványoddal.
Fontos, hogy csak tárgyévben érvényes utalványokat tudunk elfogadni.
A feldobox utalványod minden esetben hozd magaddal a kurzusra kitöltve, és add le a szakácsunknál.