Webinárium - Gyakori kérdések

Webinárium - Gyakori kérdések 


Webinárium? Mi ez az egész?

Az webinárium főzőórák esténként mennek 17-18 és 20-21 óra között. Szakácsaink a mi stúdiónkban főznek, amíg Ti a saját konyháitokban. Zoom videókonferencián tartjuk a kapcsolatot, az öt résztvevő pár és a szakács-animátor csapatunk - itt lehet kérdezni és nézzük meg, ki hogy áll. Maga a főzés valós időben megy.
Az összes alapanyagot és a recepteket előre a kurzus napján mindenkinek házhoz szállítjuk Budapesten és 30 km-es területen belül. A konyhát, és benne a használandó eszközöket viszont nektek kell biztosítani, pontosabban azt használjuk, amitek van – egy közepesen felszerelt konyha teljesen jó lesz. 
Jelentkezni ugyanúgy lehet, mint eddig – tudtok szakács, kategória alapján keresni és a voucherek is érvényesek. Csak két fős jelentkezéseket fogadunk el - de lehet, ha valaki egyedül akar részt venni, mint ahogy akár az egész család is ott sertepertélhet a konyhában. Két fős jegyért négy fős nagy adagokat főzünk, vagy optimalizáltan küldjük ki az adott fogás alapanyag mennyiségét, így az adott esti vacsorán túl egész biztosan jut belőle akár több napra is.        

Hányan vehetnek részt az online kurzuson?
Véleményünk szerint 2 fő tud kényelmesen dolgozni a főzés alatt, ahogy a személyes főzőkurzusainkon is. Persze nincs kizárva, hogy plusz segítséggel dolgozzatok lényeg, hogy kényelmesen elférjetek és jól érezzétek magatokat a főzés során.

Nekem nincs párom a kurzusra, egyedül is főzhetek?
Nincs akadálya! Egy kicsit feszítettebb munkatempóra számíthatsz, ha egyedül főzől. Fontos, hogy a kurzusra így is 2 fővel kell jelentkezned és alapanyagokból 2 főre elegendő mennyiséget fogsz elkészíteni a kurzuson.

2 fős recepteket és alapanyagokat kapunk minden kurzusra?
Az alapanyagokat az esetek nagy részében 2 főre szorozva küldjük ki nektek. Elvétve előfordul, hogy a sok elemű menüsornál, hogy 2-3 fős mennyiséget láttok a recepten - ezzel optimalizáljuk a főfogások, köretek és kiegészítő köretek mennyiségét. Biztos hogy 2 fő biztosan jól lakik a frissen főzőtt menüsorból, illetve akár másnapra is jut belőle.

Mely városokba szállítotok alapanyagot az online kurzushoz?
Egyelőre Budapest és 30km -es körzetébe szállítunk.  Amennyiben ezen a területen kívül jelentkeznél kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot és megpróbálunk megoldást találni az alapanyag átvételre pl. köztes útvonalon felvevőpontot tudunk ajánlani.

Mások is látni fognak ahogy főzök? 
Csak a bemutatkozás ideje alatt lesz időtök “ figyelni egymásra”, tapasztalatunk szerint a főzés során - mivel az instruktort kérjük, hogy “nagyítsátok ki” - nem a többi résztvevőre fogtok koncentrálni, így téged sem lesz “releváns” figyelnie a többi résztvevőnek. Akár a Zoom alkalmazásban ki lehet kapcsolni a többi résztvevő képét így mindenkinek saját beállítás kérdése, hogy mit szeretne látni. 

Mi történik ha lemaradt valami alapanyag? Mivel tudom helyettesíteni?
Minden esetben törekszünk arra, hogy minden alapanyagot maradéktalanul kiszállítsunk, és ilyen semmi esetre se fordulhasson elő. Ha mégis lemarad valami, kérjük ha tudod pótold a saját konyhád készletéből. Helyettesítésben az adott kurzuson a szakács tud majd tájékoztatást adni, mivel lehet a legjobban helyettesíteni az adott alapanyagot, ha nincs otthon a hiányzó tétel.

Hogyan tudok jelentkezni?
A regisztrációt követően tudsz az alábbi módokkal fizetni: voucherrel, bankkártyával, vagy paypal-al. 

Mi a teendő/következmény, ha kurzus közben megszakad a kapcsolat és meghiúsul a kurzuson való részvétel?
Első körben kérjük, hogy próbáld meg otthon orvosolni a helyzetet (számítógép ki-be kapcsolása, internet elérés ellenőrzése, új eszközzel való csatlakozással). Ha nem megoldható, hogy visszacsatlakozz a kurzusrészvételbe belátható időn belül, úgy kérjük hívd fel szakács asszisztens kolleganőnket aki telefonon megpróbál segíteni az instruciókban vagy legrosszabb esetben a receptek alapján tudod befejezni a főzést egyedül. Mivel ezekre az esetekre tudjuk, hogy nem könnyű felkészülni, legyen a kezed ügyében másik eszköz (pl. Ha laptopról dolgoztál, telefonon is legyen meg a zoom applikáció B, eshetőségre)

Házhozszállítás részletei?
A jelentkezéskor megadott címedre, a főzés napján kurzus kezdéstől függően kb. 14:00-17:00 óra között érkezik kollégánk a szükséges, 2 főre elegendő alapanyagokkal, a pakk a nyomtatott recepteket is tartalmazza. Előtte telefon is hívunk. Futárunk a csomagot az első zárható ajtóig viszi.

Milyen alapanyagokra van szükség a főzéshez?
Minden alapanyagot mi küldünk ki nektek a csomagban, kivéve az alábbiakat:
Só, Bors, Étolaj (Zsiradék), Cukor
Kérjük, ezeket az alapvető alapanyagokat készítsétek elő a főzéshez.
Amennyiben ezekből az alapanyagokból a recept viszonylag nagy mennyiséget kíván, természetesen kiküldjük a fenti alapanyagokat is pl.  bő zsiradék a sütéshez vagy desszert készítésekor.

Mekkora konyha kell, milyen felszereléssel?
Nem kell nagy konyha, de ketten kényelmesen tudjatok dolgozni benne. Az érkező alapanyagokat a kurzus megkezdése előtt készítsétek elő.

Milyen egyéb feltételek szükségesek a részvételhez?
TV, telefon ne zavarjanak. Nagyobb gyerköcők simán csatlakozhatnak, miért ne?
Olyan kicsit mint a home office-ban dolgozás - akinek az megy, itt sem lesz gond.

Allergia és helyettesítés?
Mi a klasszikus receptúrában szereplő alapanyagokat szállítjuk ki. Ha van otthon helyettesítő termék, akkor használd nyugodtan - kurzus előtt érdemes egyeztetni, hogy mely receptek működnek “mentes” termékkel.

Meddig lesznek “online”kurzusok a Chefparade-nál?
Mi van ha feloldják a korlátozásokat, vagy épp ellenkezőleg további kijárási tilalom lesz?

Egyenlőre nehéz tervezni. De minden esetben megoldjuk, így vagy úgy.  
 

 


Ideális eszközigény?

egy strapabíró munkaasztal, tűzhely sütővel, botmixer, kézi habverő, mikro, konyharuha vagy papír törlőkendő,nagy lábos fedővel (pl. levesnek vagy tészta víznek), kis lábos vagy nyeles gyorsforraló (rizsnek, kis adaghoz), nagy serpenyő (nagy adaghoz, olajban sütéshez), palacsintasütő, zöldséghámozó, konzervnyitó, konyhai olló, kancsó több méretben,fakanalak és lapátok — 2-3 darab minimum, vágódeszka vagy több vágódeszka, szita vagy szűrő, merőkanál, nyújtófa,nagy tepsi (magas falú, nem csak sütőlemez) közepes tepsi, alufólia, folpack fólia, sütőpapír,kistányér, lapostányér, mélytányér, evőkanál, villa, kiskanál, zöldséghámozó (kis) kés,szakács (nagy) kés


Milyen IT eszközökre van szükségem a kurzus részvételhez?
A legfontosabb, hogy legyen stabil internet elérésed a használni kívánt eszközön.
Érdemes olyan eszközt használni aminek elég nagy a kijelzője, hogy jól látható legyen a főzési folyamat. A mi javaslatunk a laptop, kamerával. Kép közvetítésre a laptop saját kameráját vagy külső eszközként telepített webkamerát tudsz használni.
Érdemes egy okostelefonra is letölteni a Zoom alkalmazást(link) - B, opciónak, ha bármi gond miatt nem tudsz laptoppal csatlakozni. 
Fontos! A használni kívánt eszközt a balesetek elkerülése miatt, stabil, víz és zsírmentes helyre helyezd a konyhádban olyan helyre, hogy főzés közben lásd a kijelzőjét.


Milyen alkalmazáson keresztül érjük el a szakácsot és a többi résztvevőt a főzés során?
A Zoom nevű alkalmazást fogjuk használni. 


A Zoom nevű alkalmazás fizetős tartalmat is kínál, nekem is fizetnem kell érte, hogy használni tudjam?
Nem, az alkalmazásra mi fizettünk elő(host), így nincs limitálva sem a használati ideje a programnak, neked(user) fizetned a programért nem kell.


Csak kamera használatával tudok részt venni a kurzuson?
Nem, de mi azt javasoljuk, hogy használj kamerát a kurzus közben a közösségi élmény miatt, azonban kötelezővé nem tesszük, elegendő, ha Te látod a szakácsot ahogy dolgozik és azt követed.


Hogyan tudok csatlakozni a kurzusba a kezdő időpontban?
A kurzus előtt fél órával e-mailben elküldjük a Zoom linket amire kattintva be tudsz lépni a kurzus online élő videójába. A kurzus 18 órakor kezdődik, de kérjük kurzus kezdés előtt 15-30 perccel már lépj be a linkre kattintva, hogy időben el tudjuk kezdeni a főzést, illetve ha szükség van beállításra legyen rá elég időd a főzés előtt. 
 

Le kell töltenem valamit a számítógépemre vagy a telefonomra?
A Zoom használatához telefonra vagy táblagépre le kell tölteni az alkalmazást, számítógépen nem kötelező a letöltés. 


Feltétel a kurzus részvételhez, hogy a Zoom alkalmazást otthonosan kezeljem?
Nem feltétel, a kurzus kezdéskor minden tudnivalót és használandó gombot megmutatunk a résztvevőknek, azonban ha van rá szabadidőtök, kérjük, a gördülékeny kurzus részvételhez, próbáljátok ki otthon családtaggal vagy akár csak egyedül a programot.