Chicken Curry Ázsia
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Chicken Curry - noha részben brit eredetű - sokfele létezik Ázsiában, ahogy azt a mai csirke curry körutazáson is látni fogjuk. Négy nagy ázsiai nemzet négy nagy konyhájában nézünk szét: megtanulunk curry szószt és sűrűséget beállítani, ügyesen használni a fűszereket, összerakni az ízeket – mindezeket különböző csirkehús részekkel. Indiában kezdünk, a dél-indiai Madras városából származó klasszikussal. Majd irány Thaiföld, a thai Green Curry friss zöld curry pasztából készül sok érdekes zöldséggel és kókusztejjel - meglehetősen csipősen. Legdélibb és legegzotikusabb receptünk a száraz és nedves fűszerekből készülő indonéz curry, a Kare Ayam. Legvégül pedig Japán Kare Raisu jön, ami kevésbé fűszeres, zöldséges és sűrű alaplével készül. Finom rizsköretek, piták és hűsítő italok kísérik a curry-sztorizást.
MENÜ
- Chicken Madras curry / Madras csirke curry
- Thai green curry with chicken / Thai zöld curry csirkével
- Kare ayam / Indonéz csirke curry
- Kare raisu / Japán csirke curry
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.
HASHTAGIFY
Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…