Dim Sum és Dumpling
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A dumpling az ázsiaiak mini derelyéje vagy maxi tortellinije. Kis falatkák, melynek különböző, régiókra jellemző verziói fellelhetők szerte Dél és Kelet Ázsiában. Változatos töltelékeik és elkészítési módjuk miatt fogyaszthatjuk őket előételként vagy főételként is. Ma alaposan körbejárjuk a témát: végig pásztázzuk a különböző tájak sajátosságait. Megnézzük mit lehet készen kapni - de frissen is gyúrunk tésztát. Bambuszedényben gőzölünk, de pirítunk is, olajban is sütünk - mártogatókat és leveseket állítunk be, valamint szót ejtünk az étkezési etikettről is. Mindeközben tradicionális ázsiai teát szürcsölhetünk, hogy még inkább fokozzuk a keleti hangulatot.
MENÜ
- Steamed and fried Chinese wonton / Kantoni párolt - sült wonton
- Steamed baozi pork bun / Hússal töltött párolt tésztagombóc
- Mandu wonton soup / Koreai mandu wonton leves
- Shu mai / Kínai töltött tészta
- Mochi / Japán ragacsos rizsliszt gombóc
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.
Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…