Dim Sum és Dumpling

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A dumpling az ázsiaiak mini derelyéje vagy maxi tortellinije. Kis falatkák, melynek különböző, régiókra jellemző verziói fellelhetők szerte Dél és Kelet Ázsiában. Változatos töltelékeik és elkészítési módjuk miatt fogyaszthatjuk őket előételként vagy főételként is. Ma alaposan körbejárjuk a témát: végig pásztázzuk a különböző tájak sajátosságait. Megnézzük mit lehet készen kapni - de frissen is gyúrunk tésztát. Bambuszedényben gőzölünk, de pirítunk is, olajban is sütünk - mártogatókat és leveseket állítunk be, valamint szót ejtünk az étkezési etikettről is. Mindeközben tradicionális ázsiai teát szürcsölhetünk, hogy még inkább fokozzuk a keleti hangulatot.

MENÜ

  • Steamed cantonese wonton / Kantoni párolt - sült wonton
  • Steamed baozi pork bun / Hússal töltött párolt tésztagombóc
  • Mandu wonton soup / Koreai mandu wonton leves
  • Shumai / Kínai töltött tészta
  • Mochi / Japán édesbabos rizssütemény

KIÍRT ALKALMAK

2022. szeptember. 13. - kedd
18:00 - 21:00 Páva utca
2022. október. 12. - szerda
18:00 - 21:00 Páva utca

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V