Dim Sum és Dumpling

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A dumpling az ázsiaiak mini derelyéje vagy maxi tortellinije. Kis falatkák, melynek különböző, régiókra jellemző verziói fellelhetők szerte Dél és Kelet Ázsiában. Változatos töltelékeik és elkészítési módjuk miatt fogyaszthatjuk őket előételként vagy főételként is. Ma alaposan körbejárjuk a témát: végig pásztázzuk a különböző tájak sajátosságait. Megnézzük mit lehet készen kapni - de frissen is gyúrunk tésztát. Bambuszedényben gőzölünk, de pirítunk is, olajban is sütünk - mártogatókat és leveseket állítunk be, valamint szót ejtünk az étkezési etikettről is. Mindeközben tradicionális ázsiai teát szürcsölhetünk, hogy még inkább fokozzuk a keleti hangulatot.

MENÜ

  • Steamed and fried Chinese wonton / Kantoni párolt - sült wonton
  • Steamed baozi pork bun / Hússal töltött párolt tésztagombóc
  • Mandu wonton soup / Koreai mandu wonton leves
  • Shu mai / Kínai töltött tészta
  • Mochi / Japán ragacsos rizsliszt gombóc

KIÍRT ALKALMAK

2024. október. 24. - csütörtök
18:00 - 21:00 Páva utca

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás

Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…