Fülöp-Szigetek
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Fülöp-szigetek hatalmas ország, ezer sziget és több tucat nemzetség lakja. Kínai, spanyol és amerikai gyarmati idők és hatáshullámok alakították és gazdagították a szigetvilág kultúráját. A filippínó konyha sajnos kevésbé ismert és még nem futott be olyan karriert, mint mondjuk Dél-Kelet Ázsiából a szomszédos vietnámi vagy thaiföldi. Sebaj a Chefparade segít, mégpedig egy finom Adobo vacsorával. Az Adobo egy főzési módszer és egy étel neve is a Fülöp-szigeteken. Az alapja, hogy húst és/vagy zöldséget fokhagymával, ecettel, szójaszósszal és borssal főzzük, majd lassan pároljuk, amíg omlós nem lesz. Az eredmény sós-savanykás, enyhén édes és nagyon ízletes fogás, amit rizzsel tálalunk. A szó és főzés eredete a spanyol adobar („pácolni”) igéből származik, de a filippínó változat teljesen egyedi — az érdekes helyi alapanyagok és ízek miatt.
MENÜ
- Pork adobo with pineapple / Ananászos sertés adobo
- Adobong talóng / Padlizsános adobo
- Yellow chicken adobo / Kurkumás csirke adobo
- Carioca balls with brown sugar glaze / Kókuszos golyók, karamellel
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy szabadul fel hely.
