Görög megaklasszikusok

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Ha Görögország és görög konyha, akkor elsőre mindenkinek ezek az ételek ugranak be. Ezen az órán – egy „bazi nagy” lakoma során – végig vesszük a legismertebb fogásokat, melyeket tradícionális receptek és technika mentén mutatunk be nektek. Előételnek xoriatiki (paraszt) saláta készül sok feta sajttal - ez a kompozíció nemes egyszerűséggel görög saláta néven közismert. Főételnek moussakát készítünk cserépedényben, azaz rakott padlizsánt bárányhússal, valamint souvlakit is grillezünk nyárson. Desszertnek pedig jöhet a legédesebb édesség...a baklava, sok mézzel és dióval. Kezdő szakácsoknak kifejezetten ajánljuk ezt a kurzust, mert technikája nem nehéz, villantani mégis lehet a finomságokkal!

MENÜ

  • Xoriatiki Salad / Görög saláta
  • Tzatziki / Görög joghurtos uborkasaláta
  • Souvlaki / Mediterrán zöldséges húsnyárs
  • Moussaka with lamb / Bárányhúsos moussaka
  • Walnut, pistachio and almond baklava / Baklava mandulával és pisztáciával

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre az alkalomra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

HASHTAGIFY

H
K
SZE
CS
P
SZO
V